Dan Vasile Dumitru, primarul comunei Ibănești: “Aceștia sunt oamenii care ne ajută să fim sănătoși!”

Distribuie pe:

Filep Maria este de 38 de ani medic în Ibănești. Zahan Claudia Bianca este de 15 ani medic în Ibănești.

Amândouă își cunosc fiecare pacient, istoricul, familia, porecla, de unde se trage. Au fost, la propriu, în prima linie în zilele pandemiei Covid.

Săptămânile trecute, când primăria era plină de oameni veniți pentru cadastrare, doamna doctor Filep a zis: “Astăzi am 70 de pacienți”. Nu doar o zi, o săptămână sau o lună, acesta este ritmul zilnic în care lucrează cele două doamne. Dar așa sunt doctori-țele noastre… Noi ne-am obișnuit însă cu ele, și nu le mai vedem meritele, nu mai vedem ce fac de atâția ani, pentru comunitatea noastră.

Datorită lor, actul medical este, în Ibănești, decent și cu respect față de pacienți, se desfășoară în cabinete dotate, curate, cu toate autorizațiile, respectând toate normativele în vigoare.

Dotări și servicii oferite în cabinete: consultații, ecograf, EKG, aparat laser, gamă completă de teste, medicina muncii, prevenție boli cardiovasculare, Holter TA, măsurarea indicelui gleznă-braț etc.

Persoanele cu venituri reduse sunt, în baza ajutorului social, asigurate în sistemul de sănătate. Mai sunt în Ibănești trei farmacii și cabinete stomatologice.

În comună avem și echipaj SMURD. “Cel mai des avem urgențe medicale și cele mai dificile cazuri sunt atunci când sunt implicați copiii. Sunt foarte dificile și cele în pădure, unde nu este acces cu mașina și echimentele necesare trebuie transportate în mâini până la pacient, pe un drum foarte greu accesibil care poate dura câteva ore”, spunea Mircea Dan, șeful echipajului.

Pentru ei, actul medical și salvarea unei vieți reprezintă zi de zi o profesie și o vocație, pe care o îndeplinesc firesc, fără să facă din asta un eveniment.

Aceștia sunt oamenii care ne ajută să fim sănătoși. Ei, nu alții. Pentru că și mâine, și poimâine, și în celelalte zile, ei sunt aici și vor veni să lucreze tot AICI, cu noi, locuitorii din Ibănești. (foto - facebook.com/DanVasileD)

Lasă un comentariu