Cursuri de vară gratuite în SUA pentru elevii de liceu

Distribuie pe:

Biroul de Diplomație Publică al Ambasadei SUA dă startul înscrierilor elevilor de liceu la ediția 2024 a cursurilor de vară/bursei “Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship”, care vor avea loc în Statele Unite ale Americii, cu toate costurile plătite, informează Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Pentru înscrierea la acest concurs de selecție candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

*cetățenie română;

* vârsta cuprinsă între 16 ani și 18 ani;

* nivel ridicat de cunoaștere a limbii engleze, creativitate, implicare civică, rezultate școlare bune;

* interes față de tematica programului;

* disponibilitate de a organiza cel puțin un proiect civic local după absolvirea cursurilor.

Informații suplimentare, precum și formularul de înscriere au fost trimise pe adresele de e-mail ale liceelor, iar termenul limită pentru depunerea formularelor completate este 23 februarie, ora 23.59.

“Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship” (BFTF), program al Biroului pentru Afaceri Educaționale și Culturale al Departamentului de Stat al SUA, a început în 2006 pentru a marca 300 de ani de la nașterea lui Benjamin Franklin (1706-1790), unul dintre fondatorii Statelor Unite ale Americii, ale cărui carieră, interese și studii l-au purtat dincolo de Oceanul Atlantic, contribuind, prin diversele sale activități, la o mai bună înțelegere între americani și europeni.

Diplomat, om de știință, inventator, filosof, profesor și om politic, Benjamin Franklin a folosit puterea diplomației și a mass-media pentru a spori schimbul de informații între americani și cetățeni ai altor țări.

După mai bine de 230 de ani, prin programul derulat, instituția organizatoare le oferă, azi, tinerilor participanți americani și europeni posibilitatea de a valorifica moștenirea culturală și spirituală a lui Franklin, studiind și aprofundând lucrurile pe care trebuie să le cunoaștem unii despre alții, pentru o mai bună comunicare și pentru a face față, împreună, numeroaselor provocări ale secolului al XXI-lea.

Se urmărește, de asemenea modul în care tinerii interacționează cu mass-media, atât în calitate de consumatori, cât și în cea de producători de informații, și mijloacele prin care libertatea de exprimare oferă drepturi și impune responsabilități cetățenilor. (sursa și foto - education.purdue.edu/ben-franklin-institute...) (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu