Nonviolența în școli, prioritatea polițiștilor din cadrul biroului siguranță școlară

Distribuie pe:

În preajma Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școli, la nivel național, prin Inspectoratul General al Poliției Române și Ministerul Educației, a fost lansată Campania pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar - ,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”.

Acestui proiect informativ-preventiv, inițiat în scopul creării unui mediu adecvat de siguranță, dar și pentru a preîntâmpina și dezarma comportamentele violente în mediul școlar, i se alătură și polițiștii mureșeni.

În județul Mureș, prin sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, campania se va derula în perioada ianuarie-iunie, în cinci unități de învățământ partenere: Școala Gimnazială Zagăr, Școala Gimnazială Gurghiu, Școala Gimnazială Nr. 1 Luduș, Școala Gimnazială nr. 7 Târgu Mureș și Colegiul ,,Petru Maior” Reghin.

Activitățile vor fi susținute de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Mureș și au ca grup țintă elevii claselor VI-VIII din școlile partenere, precum și părinții și cadrele didactice.

Pentru a marca deschiderea campaniei în mod corespunzător, polițiștii au lansat, în 30 ianuarie, în cele cinci unități de învățământ menționate, un concurs pe tema elaborării unui material de informare și prevenire, respectiv un logo privind siguranța școlară și un slogan care să-l însoțească.

Astfel, la nivelul fiecărei unități școlare va fi desemnat un material câștigător, în baza votului exprimat de elevi, aceasta urmând a reprezenta școala în etapa județeană. Ulterior, concursul va avea și o fază națională la care vor fi înscrise lucrările câștigătoare la nivelul fiecărui județ.

De asemenea, astăzi, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu cei ai subunităților din județ, au organizat 22 de activități cu caracter informativ-preventiv pe tema nonviolenței, în cadrul a peste 15 unități școlare din localitățile Reghin, Sighișoara, Târnăveni, Luduș și Deda.

Aceste activități continuă în scopul formării unor comportamente nonviolente și a unor atitudini pozitive în rândul elevilor, bazate pe empatie, colegialitate, respect și responsabilitate.

IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu