Ciolacu: Nu pot să accept ca un profesor care are 10 olimpici să fie plătit la fel cu unul în care toată clasa nu a luat Bacalaureatul

Distribuie pe:

Premierul Marcel Ciolacu susține că nu i se pare corect ca un profesor care pregătește elevi olimpici să câștige la fel de mult ca unul care are elevi care nu iau Bacalaureatul.

El afirmă că își asumă reforme, chiar dacă acestea sunt realizate în an electoral.

“Nu putem să nu avem ținte. Eu nu pot să accept ca un profesor care are 10 olimpici să fie plătit la fel cu unul la care toată clasa nu a luat Bacalaureatul. Trebuie să intervenim. Nu putem răspunde numai emoțional, nu putem numai la greve. Trebuie să modificăm și să venim odată cu reformele necesare. Eu mi le asum.

E an electoral, mi le asum. Nu am probleme. Românii vor hotărî dacă am făcut bine sau nu. Românii au totdeauna dreptate la vot, dar eu plec acasă liniștit că am făcut tot ce pot și nu am făcut rău nici românilor, nici României”, a declarat Marcel Ciolacu, preluat de Spotmedia.ro.

El a afirmat că liderii de sindicat au “depistat anumite aberații” în salarizare și că le-a transmis acestora să stea de vorbă cu ministerul pentru a rezolva neconcordanțele, iar acum se așteaptă la performanță din partea cadrelor didactice.

Nu vreau să urmăresc copiii în școli; în următoarele luni” - capturi record de droguri în România

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că autoritățile române au demarat un plan pentru combaterea traficului de substanțe psihoactive, fiind convins că în următoarele luni vor exista “capturi record” de droguri în România.

El a precizat că Ministerul Justiției și Parlamentul au făcut modificări legislative și că, personal, a avut o întâlnire cu miniștrii Justiției, de Interne, cu procurorul general și șefa DIICOT.

“La sfârșitul anului trecut au fost niște capturi record. Ca să nu consumi trebuie să nu existe droguri. Nu vreau să stau să urmăresc copiii în școli. Ați văzut că s-au găsit și profesori care vindeau copiilor droguri, au fost arestați și se va continua. Trebuie anumite modificări la Agenția Antidrog, nu ca și conducere sau că nu funcționează. (...) Trebuie mers cât mai mult în zona de medici și clinici specializate, fiindcă e și multă rușine ca să recunoști acest lucru și este cea mai mare greșeală. Am început să închegăm un plan. Nu vă ascund că, pentru prima oară, Ministerul de Interne și serviciile de intelligence din

România se coordonează cu agenții care au informații mult mai bune, mult mai practice și cu experiență mult mai mare în acest domeniu decât România. Este prima oară când se lucrează umăr la umăr, când există specialiști pe lângă ambasade importante din România care pun umărul alături de autoritățile din România să facem față acestui flagel”, a spus Ciolacu. Potrivit premierului, România este încă “o țară de tranzit pentru droguri”.

“Încă suntem o țară de tranzit, de aceea există aceste droguri, invenții - «tigăiță». (...) În cazul în care un copil greșește, nu trebuie să-i tai capul - anturajul, curiozitatea. Trebuie să găsim resursele instituționale de a salva acești copii pentru că sunt lucruri mai ales în zona ocazională. Se va acționa în continuare și veți vedea, la fel, și în următoarele luni niște capturi record de droguri în România. Mă abțin să dau mai multe informații pentru că nu vreau să perturb activitatea. (...) Nu negația vindecă. Primul pas către vindecare este a recunoaște. Da, avem o problemă”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a apreciat că un venit lunar de 15.000 de euro pentru un medic este un pic cam mare”

“Credeți că este corect să existe un plafon de câștig al unui medic de familie? Am cerut toate statisticile. Există medici de familie care câștigă per capita, nu neapărat pe servicii medicale, peste suma de 10.000 - 15.000 de euro. Mi se par sume un pic cam mari, de aceea e o negociere, ne așezăm la masă, creăm un echilibru. Dacă tot vrem, trebuie să ordonăm această țară, trebuie să scăpăm de excepții, trebuie să creăm o medie. Nu se poate să existe medici în orașele mari, dezvoltate, care să câștige peste 15.000 de euro și un medic, în zona rurală, care are mai mulți pacienți, mai în vârstă și e mai multă muncă, mai multă deplasare, să câștige o sumă foarte mică. Trebuie să găsim un echilibru, trebuie să fie o echitate socială”, a subliniat Ciolacu.

Premierul a anunțat că a semnat numirea noului președinte al CNAS (Valeria Herdea - n.r.) despre care a spus că este “o doamnă care este foarte respectată, un medic de familie din Cluj”.

Lasă un comentariu