La Școala Gimnazială “Sf. Gheorghe”, Sângeorgiu de Mureș “DAR CU HAR”

Distribuie pe:

În Sala de sport a Școlii Gimnaziale “Sf. Gheorghe” din Sângeorgiu de Mureș s-au desfășurat, zilele trecute, o serie de activități, menite să marcheze sărbătorile de iarnă. Printre acestea s-a numărat și împodobirea brazilor de către fiecare clasă din ciclul primar (oferiți de Primăria Sângeorgiu de Mureș), iar trei dintre aceștia au fost scoși la licitație, iar restul au fost donați unor familii nevoiașe.

Primarul localității, ing. Sófalvi Sándor Szabolcs, a premiat fiecare clasă din ciclul primar pentru dăruire și implicare.

Clasele gimnaziale, sub îndrumarea diriginților și a cadrelor didactice, au organizat un târg caritabil cu produse tradiționale, diverse obiecte decorative și aranjamente de sărbători. Donațiile obținute în urma vânzărilor au ajuns la trei familii din Sângeorgiu de Mureș.

Prof. Gabriela Buta, împreună cu elevii clasei a VII-a A, au oferit un spectacol de colinde tradiționale și poezii, cu ocazia Nașterii Domnului. Profesorii Torok Szilard, Rend Tomas și Haido Piroska au prezentat colinde și o scenetă. Conducerea unității de învățământ, director Csiki Angela și Frenț Laura au coordonat activitatea caritabilă, susținând cadrele didactice, și au lăudat sprijinul și implicarea părinților, fără de care nu ar fi fost posibilă întreaga acțiune, care s-a bucurat de succes.

Umplut-am de podoabe a sufletului casă

întreaga-i încăpere cu drag am primenit

cu cele mai alese din daruri stăm, pe masă

Te-așteaptă, neatinse, pe Tine, Cel Dorit”.

Elevele Lenard Alexia și Simon Bianca din clasa a VII-A au impresionat prin colindele lor pline de emoție: “Raiule, grădină dulce Raiule, hodină dulce: Domnului Domn din cer/ De aci eu cum m-oi duce,/ Din atâtea fructe dulce,/ De mirosu floriloru, /Raiule, grădină dulce Raiule, hodină dulce/ Eu din tine nu m-aș duce”. Acesta a fost mesajul elevilor care au venit cu urări de suflet pentru toți cei prezenți la activitatea caritabilă. Acțiunea a strâns oameni care au înțeles că sărbătoarea Nașterii Domnului este deplină când binele se manifestă prin oameni, cu oameni și pentru oameni.

Proiectul educațional “De Crăciun dăruiește din suflet”, organizat de Școala Gimnazială “Sf. Gheorghe”, Sângeorgiu de Mureș, a avut ca scop, sprijinul material acordat celor trei familii - Máthé Dalma, Vajda Mihály și Varga Zalán, au precizat inițiatorii. (B.B.)

Lasă un comentariu