La Muzeul Județean Mureș, REDESCHIDEREA SECȚIEI DE ȘTIINȚELE NATURII

Distribuie pe:

Ieri, 14 decembrie, la sediul Muzeului Județean Mureș, Secția de Științele Naturii (strada Horea, nr. 24, Târgu Mureș), cu prilejul redeschiderii oficiale, a avut loc o conferință de presă. În cadrul acesteia, Consiliul Județean Mureș și Muzeul Județean Mureș au anunțat finalizarea lucrărilor de reabilitare a Secției de Științele Naturii a Muzeului Județean Mureș (cunoscut ca Muzeul Științelor Naturii), proiectul fiind finanțat de Consiliul Județean Mureș, prin Programul Regional Operațional.

Începând cu luna aprilie a anului 2019, clădirea monument istoric de categoria A, sediul Secției de Științele Naturii, a fost închisă integral publicului pentru efectuarea lucrărilor. Tot ieri a fost marcată și redeschiderea oficială a acesteia, precum și a expoziției de bază, cu public.

La ceremonie au luat cuvântul Ferenc Péter - președintele Consiliului Județean Mureș, Simon Crețu - director general la Agenția pentru Dezvoltare regională ADR Centru, Otvos Koppany Bulcsu - directorul Muzeului Județean Mureș, Mihályfalvi Katalin - vicepreședinte executiv responsabil pentru educație UDMR, și Zoltán Soós - primarul municipiului Târgu Mureș.

Un scurt ghidaj în expoziție, cu argumente necesare și suficiente pentru a ne putea desfăta spiritul, a fost oferit celor prezenți de Prof. univ. Dr. Vlad Codrea de la Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, colaborator al Muzeului Județean Mureș pe partea de Paleontologie. Domnia sa a subliniat că “Muzeul are acum un nou simbol, o emblemă, un rinocer lânos, piesă unică în România, provenită din Siberia, cu vârstă aproximativă 50.000 de ani. Muzeul are, de asemenea, și oase de dinozaur, colectate chiar de specialiștii muzeului mureșean, în județul Alba”.

Mai multe detalii veți putea regăsi într-unul din numerele viitoare ale cotidianului nostru.

Letiția Bota

Lasă un comentariu