Informarea corectă reprezintă primul pas spre siguranță! Cursuri gratuite pentru siguranța online

Distribuie pe:

Siguranța în mediul online reprezintă o prioritate raportat la preocupările avute pe linia prevenirii criminalității, din cauza dezvoltării continue și a diversificării fraudelor ce se pot produce în mediul online, dar și necesitatea permanentă de informare cu privire la acest subiect.

În cadrul Proiectului național de educație digitală SiguranțaOnline, Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația Română a Băncilor (ARB) și compania Ascendia au lansat, recent, la nivel național, șase cursuri de e-learning. Acestea se prezintă în formate accesibile atât pentru adulți, cât și pentru copii. Se adresează atât elevilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, cât și profesorilor, părinților sau tuturor celorlalte persoane interesate, pentru o mai bună înțelegere și gestionare a amenințărilor care pot apărea în mediul online, astfel încât avantajele tehnologiei să nu fie diminuate de riscurile asociate.

Cursurile adresate elevilor abordează informații referitoare la siguranța tranzacțiilor pe Internet, dependența de Internet, prevenirea pornografiei infantile și modul corect de gestionare a datelor online, iar cele pentru adulți dezbat subiecte legate de securitatea cibernetică - accesul general și securitatea digitală a copiilor.

Cursurile e-learning pot fi accesate completând mai întâi formularul de înscriere disponibil la link-ul: https://formare.elearning.ro/register. De asemenea, acestea se pot parcurge, după logarea în platformă, la adresa https://formare.elearning.ro/, până în 15 decembrie, am aflat de la inspector de poliție LUCA Alexandra, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, care a îndemnat, totodată, înregistrarea pe platformă, dar și informarea celorlalți despre aceste resurse importante de pregătire pentru că informarea corectă reprezintă primul pas spre siguranță! (B.L.)

Lasă un comentariu