Români pentru români! Reghin: Meditații gratuite pentru “bac", din partea profesoarelor din Asociația Femeilor Creștin-Ortodoxe

Distribuie pe:

Elevii nevoiași din Reghin vor beneficia de meditații gratuite la materiile care se cer la examenul de bacalaureat. Este vorba despre o activitate de voluntariat a Asociației Femeilor Creștin-Ortodoxe din Reghin, care se va desfășura în zilele de sâmbătă, la Liceul Teoretic “Lucian Blaga" din Reghin.

Într-un interviu în format video, înregistrat cu ocazia unui eveniment dedicat Zilei Mondiale a Bibliei, găzduit luni, 13 noiembrie, de Biblioteca Liceului Teoretic “Lucian Blaga" din Reghin, președinta Asociației Femeilor Creștin-Ortodoxe, prof. Floarea Sălăgean, spune cum s-a născut acest proiect, intitulat “BAC 2024": “Activăm, ca voluntari, la așezământul pentru copii Casa Maria. Acolo ne ocupăm de meditațiile copiilor nevoiași. Membrele organizației noastre, profesoare active sau în pensie, au dorit să extindem această activitate și către alți nevoiași". Proiectul a fost repede îmbrățișat de femeile creștin-ortodoxe și a început să fie pus în practică. Deocamdată, profesoarele așteaptă ca numărul celor care se înscriu să crească pentru a putea începe meditațiile propriu-zise. “Am extins această activitate la nivel de oraș și îi zicem, pe scurt, BAC 2024 prin care vrem să adunăm copii, să-i pregătim pentru examene. Am adunat în jurul nostru multe profesoare voluntare. Acum este în derulare proiectul și facem totul ca să vină copiii. Deocamdată avem șase copii, dar în momentul în care vom avea 10-12 începem activitatea", a declarat prof. Floarea Sălăgean.

Prin vocea președintei lor, femeile din asociația creștin-ortodoxă reghineană spun că “știu că sunt familii care nu își permit să plătească costul meditațiilor și ne-am gândit ca în felul acesta să îi ajutăm pe copii. Chiar dacă unii nu vor veni la meditații în fiecare sâmbătă și vin doar ce câteva ori, tot vor rămâne cu ceva". Profesoarele le transmit tinerilor reghineni  faptul că bacalaureatul este “examenul vieții" și că le pare rău atunci când aud că unii tineri preferă să plece la muncă în străinătate după ce termină liceul, fără să mai susțină acest examen. “În Reghin sunt copii cu rezultate bune, copii buni, dar nu toți își dau seama cât de important este acest examen. Este examenul vieții lor", a mai spus prof. Floarea Sălăgean.

Asociația Femeilor Creștin-Ortodoxe din Reghin desfășoară diferite activități de voluntariat cum e și cea de la Casa Maria sau cea de la casa de cultură din Reghin, intitulată “Șezătoarea Reghinului", unde există un atelier de cusut cămăși cu activitate săptămânală, unde femeile învață să își coase propria ie. Părintele Vasile Gherman din Reghin, cel care a organizat Ziua Bibliei la Liceul Teoretic “Lucian Blaga", este și îndrumătorul acestei asociații, implicată activ în viața comunității din “Orașul Viorilor". (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu