Noutăți din județ - Nazna - Creșă nouă și rețea electrică extinsă

Distribuie pe:

“A fost depusă o cerere de finanțare în cadrul Programului Regional Centru, Intervenția 6.1.1 Învățământul antepreșcolar și preșcolar, pentru construirea unei creșe în Nazna. Proiectul nostru vizează oferirea unei educații preșcolare de calitate pentru cei mici, contribuind la dezvoltarea armonioasă a comunității noastre", informează primarul comunei Sâncraiu de Mureș, Petru Ionuț Budian.

Potrivit edilului, noul proiect asigură spațiul necesar (40 de locuri) pentru patru grupe de copii, oferindu-le preșcolarilor un mediu sigur și stimulant și dovedind, totodată, “implicare comunitară și participare activă la creșterea viitorului nostru".

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 9 milioane de lei, sumă asigurată din finanțare nerambursabilă și contribuție proprie a bugetului local.

În altă ordine de idei, edilul din Sâncraiu de Mureș aduce la cunoștința locuitorilor ultimele noutăți privind extinderea rețelei electrice pe raza comunei: progrese semnificative pe strada Pășunii, iar lucrările avansează conform planului. Se preconizează finalizarea, în curând, a acestei etape, importantă pentru a oferi acces la energie electrică în zonele unde nu exista până acum.

“Pe strada Vadului, lucrările sunt deja finalizate, iar locuitorii urmează să se racordeze la rețeaua definitivă existentă. Am primit promisiunea că în cartierul Răsăritului, constructorul va începe lucrările așteptate în cursul acestui an, marcând etapa a treia a extinderii rețelei electrice în comuna noastră", scrie edilul pe pagina sa de socializare. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu