Ciolacu spune că va demisiona dacă PNL iese din coaliție

Distribuie pe:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că în cazul în care PNL va ieși din coaliția de guvernare, va demisiona din funcția de prim-ministru.

„Nu se rupe nicio coaliție și nu cade niciun guvern. Dacă se rupe această coaliție, vă spun foarte clar, înseamnă că acest proiect politic pe care l-am acceptat și eu, și l-au acceptat și colegii mei într-un moment dificil al României - să nu uităm ce era acum doi ani de zile - într-o discuție bărbătească între mine și președintele Nicolae Ciucă, categoric, dacă cineva va ieși din această coaliție, eu îmi voi duce mandatul la Cotroceni, fără nicio reținere", a spus Ciolacu la Antena 3.

Întrebat dacă va demisiona din funcția de premier în cazul în care PNL va ieși din coaliție, Ciolacu a răspuns: „Categoric". (Agerpres)

Ciolacu: ANAF a început să-și facă treaba. În octombrie, colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record

Ciolacu a declarat, ieri, în deschiderea ședinței de guvern, că vine cu o veste bună: “ANAF a început să-și facă treaba și să colecteze aproape de ținta asumată. În octombrie, colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei. Sunt convins că, păstrând același ritm până la finele anului și ținând sub control cheltuielile neesențiale, vom respecta ținta de deficit agreată cu Comisia Europeană".

Ciolacu a precizat că “un argument în plus sunt acțiunile mult mai susținute contra evaziunii fiscale, pe care le-am văzut cu toții în ultimele zile".

“Din punctul meu de vedere, în sfârșit, instituțiile statului încep să arate determinare împotriva celor care fraudează banii românilor. Iar a elimina evazioniștii care fură zeci de miliarde an de an este cheia pentru a obține fondurile necesare și pentru creșterile de pensii, și pentru educație, și pentru sănătate", a declarat premierul.

El a continuat: “Am spus foarte clar că anul viitor nu vor fi taxe noi. Vreau un singur lucru, în schimb, vreau să-și plătească taxele și cei care nu plăteau până acum, cei care fraudau statul și care fură din sănătatea, educația și pensiile românilor".

Ciolacu: Programul Masă caldă în școli” trebuie să continue; ministrul Educației să-l dimensioneze corect pe 2024

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că Programul “Masă caldă în școli”, care a fost extins în acest an, trebuie să continue și i-a cerut ministrului Educației, Ligia Deca, să dimensioneze “corect” acest proiect pentru 2024.

“Legat de obiective majore, pentru că ne apucăm de construcția bugetului pe 2024, rog toți miniștrii să-și prioritizeze proiectele, nu vom renunța la niciun program important. De exemplu, Programul «Masă caldă în școli», pe care noi l-am extins în acest an, trebuie să continue. Și o rog pe doamna ministru al Educației să dimensioneze corect pentru 2024 acest program esențial, mai ales pentru copiii din zone vulnerabile”, a afirmat Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern. (Agerpres)

Lasă un comentariu