Prin implicarea Asociației Femeilor Creștin-Ortodoxe, Eveniment social-cultural în municipiul Reghin

Distribuie pe:

În săptămâna premergătoare începutului Postului Crăciunului, în municipiul Reghin, a avut loc evenimentul cultural și social-caritabil organizat sub egida “Împreună cu vârstnicii noștri în duhul prieteniei creștine”, eveniment cu 170 de participanți, organizat de Protopopiatul Ortodox Reghin, Asociația Femeilor Creștin-Ortodoxe din Reghin și Liga Pensionarilor Mureș (filiala Reghin).

În perioada interbelică, femeile creștine organizau Baluri de Caritate în data de 10 mai și în săptămâna premergătoare Lăsării Postului Crăciunului, adunând fonduri pentru cauze sociale (văduve, orfani, burse de studii pentru copii talentați, dar lipsiți de potențial economic pentru a-și plăti studiile). Asociația Femeilor Creștin-Ortodoxe din Reghin s-a gândit să reînvie acest obicei deosebit și să organizeze un bal de caritate, adunând fonduri pentru cauze sociale.

Cum anul 2023 a fost proclamat în Patriarhia Română drept An omagial al pastorației persoanelor vârstnice, s-au gândit să ofere bunicilor noștri, aflați în Cămine de Asistați, bucurii cu ocazia sărbătorilor de iarnă, bazându-se pe versurile: “Dar nu uita când ești voios, române, să fii bun”. Participanții la eveniment n-au uitat; s-au bucurat și s-au gândit la cei ce sunt în Case de Asistați care sunt departe de cei dragi să le ofere clipe mai ușoare și mai frumoase. Toți participanții, oameni de bine, s-au conectat la această cauză pentru a oferi speranță și să valorizeze pe cei vârstnici, participând prin generozitatea lor la realizarea acestui obiectiv cu puținul lor. Binele e contagios, iar dragostea față de aproapele este cea mai puternică armă.

Valoarea milosteniei nu depinde de cât dăm, ci de gândul cu care dăm. Pentru a face milostenie, nu avem nevoie de mulți bani, ci de bunăvoință. Nu contează că suntem săraci. Când o faci cu blândețe, nu cu asprime; când o faci cu inima deschisă, nu clevetind în sinea ta; când nu îți pare rău că dai, ci te bucuri căci Dumnezeu iubește pe cel ce dă cu voie bună. Când facem milostenie, averea noastră nu se împuținează, ci sporește. Cheltuim, dar avem mai mulți bani. Dând milostenie, facem cea mai bună investiție. Dacă omul care primește ceva de la noi ne răsplătește binefacerea (cu un zâmbet, cu “mulțumesc”), cu atât mai mult va face lucrul acesta Hristos, Cel Care ne răsplătește și atunci când nu dăm nimic.

Omul generos este atent cu oamenii, dăruiește timp, bani, bunătate, îi ascultă și îi încurajează. Reghinul are mulți oameni generoși. Dintre cei prezenți la eveniment, amintim pe părintele protopop Valentin Vârva, domnul Dragoș Pui, viceprimar al municipiului Reghin, doamna Imolo Grama, consilierii Stelian Doru Cătană (membru al Adunării eparhiale) și Marian Ovidiu, precum și preoții Dumitru Gherman, Vasile Fărcaș, Vasile Popeiu, George Valentin Boghian și Vasile-Valentin Gherman, îndrumătorul Asociației Femeilor Creștin-Ortodoxe din Reghin.

Am fost foarte fericite de prezența artiștilor reghineni care au renunțat la programul lor încărcat, fiind alături de Asociația Femeilor Creștin Ortodoxe. Au încântat publicul Andrei Romanică, Maria Neag, Sorin Pantea, Corina Covaciu, Alexandra Biriș, Alexia Friciu, Diana Tișe, Andreea Petruț, Maria Lazăr, Florin Bacoș, Ionică Fiscutean și Grupul vocal “Crenguța de Brad”, condus de prof. Sorina Bloj.

Mulțumim, de asemenea, sponsorilor noștri: fam. Stelian Doru Cătană, fam. Petru Borda și organizatorilor, care ne ajută să facem sărbătorile de iarnă pline de bucurii bunicilor noștri. Bunul Dumnezeu să le răsplătească jertfa. Este la îndemâna noastră să ne exersăm mila, în forma ei fizică sau sufletească. Condiția de bază este să nu așteptăm nimic în schimb.

Prof. Sorina Sav, Membră a Asociației Femeilor Creștin-Ortodoxe din Reghin

Lasă un comentariu