Primul campionat de minifotbal din țară s-a desfășurat la Târgu Mureș în 1968

Distribuie pe:

Iubitorii de fotbal trăiesc în aceste zile clipe de euforie generate de câștigarea Campionatului Mondial de minifotbal! Satisfacția și bucuria sunt cu atât mai mari gândindu-ne la faptul că orașul nostru are cinci reprezentanți în echipa campioană dintre care trei au crescut și au trăit aici pe lângă noi. Și pentru că aveau nevoie de un “părinte” care să îi îndrume el a fost ales tot de aici, de pe lângă ei. Dacă câteodată, mini-fotbalistul nu este văzut ca un fotbalist în adevăratul sens al cuvântului, ei au demonstrat că “micul-fotbalist” poate deveni un mare CAMPION, ca un exemplu pentru așa-zișii mari fotbaliști!

Primul campionat de mini-fotbal din țară s-a desfășurat la Târgu Mureș în anul 1968, organizat la Școala generală nr. 9, sub îndrumarea domnului Păcurar Istvan-Ștefan! La acest joc au aderat atât de mulți iubitori de fotbal încât el s-a răspândit în toate cartierele, devenind un fenomen prioritar pentru tineretul din oraș și împrejurimi. Mureșenii au fost pionierii acestui joc de fotbal pe teren redus!

Mi-ar face plăcere să cred că toți cei care au jucat și au trăit plăcerea minifotbalului în Târgu Mureș au o mică contribuție, o mică parte din imensitatea acestui trofeu! M-aș bucura să cred că cei care au ridicat trofeul deasupra capului sunt copiii care odinioară au avut idoli în rândul jucătorului de minifotbal pe care l-a văzut jucând în campionatele din Dâmbu, Aleea, Tudor, Mureșeni, Weekend sau pe orice alt teren de pământ sau de beton pe care era trasat un dreptunghi cu două porți de fotbal,mai mic decât cel bine știut.

Prin voi devenim și noi, ceilalți mini-fotbaliști, cunoscuți ca și Campioni Mondiali!

Mulțumim - Mircea Ungur, Bogdan Covaci, Andrei Balea, Ionuț Neacșa, Laszlo Klein!

Iar ție Virgil Bejenaru îți dorim să ai puterea de a menține mereu sus magia mini-fotbalului!

Alexandru Ciula

Lasă un comentariu