Mureșenii, campioni mondiali la minifotbal, primiți acasă așa cum se cuvine

Distribuie pe:

Patru dintre componenții echipei naționale de minifotbal a României, Andrei Balea, Bogdan Covaci, Ionuț Neacșa și Mircea Ungur, alături de selecționerul Virgil Bejenaru și secundul László Klein, au fost întâmpinați de fani, marți seara, la Târgu Mureș, în cadrul unei ceremonii organizate la Sala Sporturilor.

“Pare incredibil, dar m-am frecat bine la ochi și totuși este adevărat, băieții au făcut o minune. Am muncit pentru asta, am început cu un nucleu de bază din 2019 și am pus om cu om, piatră cu piatră și caracter cu caracter, până am ajuns să sudăm un lot care nu putea fi învins de nimeni, ați văzut, nici măcar de Kazahstan, care se credeau învingători. Dar pe noi, pe români, nu ne poți pune la pământ (...). La loviturile de departajare eu m-am pus în genunchi, într-un colț, și i-am mulțumit lui Dumnezeu, știam că o să câștigăm. Știam că dacă m-a dus acolo, în situația să revin prima dată în viața mea de la 0-2, (...) îmi va da acest acest trofeu suprem, mi-l va da mie și băieților, dar mi s-a părut foarte, foarte lungă așteptarea. Credeți-mă, erau oamenii de Azerbaidjan și arabi care m-au văzut în genunchi făcând un semnul crucii - deși la început pentru ei nu era ceva normal - mulți dintre ei când am văzut pasiunea și dorința mea și faptul că nu renunț, au trecut de partea mea și nu știu dacă nu se rugau și ei cu mine”, a declarat selecționerul naționalei de minifotbal, Virgil Bejenaru.

Jucătorul Mircea Ciprian Ungur a arătat, la rândul său, că această Cupă Mondială a avut o serie de momente cheie pentru români.

“A fost o competiție foarte frumoasă și grea pentru noi, cu o temperatură foarte ridicată cu care noi nu eram obișnuiți, dar am format o adevărată familie acolo și am reușit să ieșim campioni mondiali, lucru pe care ni l-am dorit de la început. Noi nu am mers la acest Campionat Mondial să facem act de prezență, ne-am dorit să obținem primul titlu mondial pentru țara noastră. Știam în ce grupă suntem și ce fel de adversari avem, dar cu ajutorul domnului Virgil Bejenaru și al echipei am reușit să trecem peste toate obstacolele întâlnite pe parcursul acestui Campionat Mondial și să-l câștigăm, în cele din urmă. Din punctul meu de vedere, cel mai greu meci mi s-a părut cel cu Statele Unite ale Americii. Era un meci în care noi eram deja calificați, dar voiam, în același timp, să terminăm pe locul întâi în grupă pentru a ne face un parcurs mai ușor mai departe. Dar un meci cu însemnătate mai mare pentru mine a fost cel cu Ungaria, ținând cont de `rivalitatea' dintre cele două țări și, bineînțeles, finala cu o miză foarte mare pentru noi și cu foarte, foarte multe emoții”, a spus Mircea Ciprian Ungur.

Portarul Ionuț Neacșa, care este din Mediaș, dar activează la echipa Nova Vita Târgu Mureș, a spus că a fost selecționat în echipa națională de minifotbal în anul 2022, fiind convocat la toate pregătirile, iar faptul că acum este campion mondial i se pare ceva extraordinar.

“Când am ridicat cupa de campion mondial ... nu am cuvinte să vă descriu o fericire enormă. Eram foarte mândri că am reușit să câștigăm Campionatul Mondial, să aducem o bucurie românilor. Ne-am simțit și noi mândri că suntem români și vă dați seama că e o bucurie enormă care nu se trăiește în fiecare zi. Pentru noi a fost ceva extraordinar”, a declarat Ionuț Neacșa.

Manifestarea a fost organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș, la aceasta participând și vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport, Thomas Moldovan, prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, și viceprimarul din Târgu Mureș, Portik Vilmos.

Echipa României a câștigat în premieră, în urmă cu câteva zile, Cupa Mondială de minifotbal, în Emiratele Arabe Unite, după o victorie dramatică în finala cu Kazahstanul, cu scorul de 12-11, la loviturile de departajare.

Din lotul României au făcut parte Ionuț Neacșa (34 ani, Nova Vita Târgu Mureș), Dragoș Nițu (28 ani, Reggio Liriada Brașov) - portari, Alexandru Bourceanu (38 ani, Ajax Dulcisimo Galați), Vasile Pop (32 ani, Sam Vig CCM Bistrița), Mircea Popa (35 ani, Juventus Sibiu), Andrei Balea (30 ani, Nova Vita Târgu Mureș), Mircea Ungur (34 ani, Nova Vita Târgu Mureș), Andrei Nemițanu (30 ani, Glissando Timișoara), Vlad Mocanu (24 ani, Premier Iași), Bogdan Covaci (34 ani, Sam Vig CCM Bistrița), Andrei Ferik (25 ani, Bad Boys Oradea), Saron Chirică (30 ani, Old Boys București), Marius Balogh (23 ani, Bad Boys Oradea), Andrei Șumălan (29 ani, Bad Boys Oradea), Gabriel Dumitrașcu (23 ani, Chedra TAX Ploiești) - jucători de câmp. Staff-ul a fost format din Virgil Bejenaru - antrenor principal, Laszlo Klein - antrenor secund, Dan Ștefan Cojocaru - manager, Cristian Lupu - director tehnic, Emil Cotenescu - medic. (Agerpres)

Lasă un comentariu