10 noiembrie - Târgu Mureș: Soprana Cristina Vlaic și actorul Tibor Nemes, invitații de marcă ai celei de-a VI-a ediții a Balului Palatului

Distribuie pe:

Soprana Cristina Vlaic, protagonista primului spectacol Disney din România, alături de muzicianul și actorul Tibor Nemes, precum și Cvartetul ArteMiss se regăsesc printre invitații de marcă ai celei de-a VI-a ediții a Balului Palatului, care va avea loc în data de 10 noiembrie, la Palatul Culturii din Târgu Mureș.

“Soprana Cristina Vlaic, care ne va încânta, în acest an, la Balul Palatului, este din 2014 solistă a Operei Naționale Române din Timișoara. În același an, în urma unui casting, devine protagonista primului spectacol Disney din România, Beauty and the Beast, interpretând rolul principal, Belle. Pe parcursul evoluției sale profesionale, a studiat în cadrul diferitelor cursuri de măiestrie cu tenorul Corneliu Murgu (Timișoara), soprana Ioana Ungureanu (Milano), tenorul Tomiță Popescu (Viena), soprana Renée Corenne (SUA), soprana Jennifer Goltz (SUA). Are un repertoriu extrem de variat, o parte din acesta urmând să-l dezvăluie în seara Balului Palatului, din 10 noiembrie”, au arătat, marți, organizatorii Balului Palatului, pe Facebook.

De asemenea, au subliniat organizatorii, Balul Palatului este și despre promovarea talentelor locale, motiv pentru care a fost invitat și tânărul muzician, actor și compozitor târgumureșean Tibor Nemes, recunoscut în special în Ungaria.

“Tibor Nemes s-a născut în 1997, la Târgu Mureș. A studiat muzică clasică la Liceul de Artă din Târgu Mureș timp de 12 ani, instrument principal contrabas, iar ca instrument secundar, pian. Și-a continuat studiile la secția canto jazz în cadrul Conservatorului de Jazz «Etüd» din Budapesta. Apoi, a fost admis în studioul Teatrului de Operetă din Budapesta, după care și-a continuat studiile la Universitatea de Teatru și Film din Budapesta, unde studiază și în prezent actorie, anul 5, profil muzică. Profesorii săi sunt: Eszter Novák, regizoare de teatru, György Selmeczi, compozitor și dirijor, cei doi fiind considerați ca cei mai mari maeștri în domeniul de teatru, film și muzică din Ungaria. Tânărul artist se află de 12 ani pe scena artistică în calitate de muzician, cântăreț și compozitor de muzică ușoară, performanțele sale numărând peste 500 de concerte și spectacole în România și în Ungaria”, au subliniat organizatorii.

Artistul Tibor Nemes colaborează în calitate de actor și cântăreț cu teatrele din Budapesta (Teatrul Víg și Teatrul Örkény), respectiv cu Teatrul Național din Szeged.

“Repertoriul său cuprinde peste 30 de titluri de teatru, musical și operetă. Planurile sale vizează finalizarea studiilor în actorie și doctoratul. Actorul și cântărețul pasional dorește să onoreze, cu cunoștințele acumulate în străinătate, și publicul din orașul său natal, Târgu Mureș”, se mai arată în postare.

Cvartetul ArteMiss va cânta în deschiderea evenimentului Balul Palatului, iar artiștii și dansatorii vor fi acompaniați de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș.

Intrarea la Balul Palatului este gratuită în limita locurilor disponibile. (Agerpres)

Lasă un comentariu