Târgu Mureș: Două colete suspecte din curtea Sinagogii au pus pe jar autoritățile

Distribuie pe:

Ieri, după ora 12.00, liderul comunității evreiești din Târgu Mureș, Vasile Dub, a anunțat, prin 112, faptul că în curtea Sinagogii se află două colete suspecte.

Imediat la fața locului s-au deplasat echipaje de poliție, jandarmi, pompieri, poliție locală și, desigur, Brigada Antitero a SRI. Strada Aurel Filimon, pe care se află Sinagoga, a fost închisă circulației autoturismelor și pietonilor de la intersecția cu strada Horea până la intersecția cu strada Bartok Bela. Copiii de la Grădinița Ștefania, situată vizavi de Sinagogă, au fost evacuați în curtea instituției de învățământ unde erau protejați.

În jurul orei 14.00, operațiunea a luat sfârșit, iar efectivele s-au retras. Compartimentul de relații publice al IPJ Mureș a transmis faptul că în cele două colete au fost identificate obiecte de uz casnic și că polițiștii vor face verificări pentru a afla cum au ajuns cele două colete în curtea Sinagogii.

După redarea străzii Aurel Filimon circulației, liderul comunității evreiești din Târgu Mureș, Vasile Dub, ne-a declarat: “am găsit două colete, aruncate peste gard în fața Sinagogii și i-am anunțat, prin 112 pe cei care puteau să ne ajute. Pare-se că totul este în regulă”. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu