Valentin Popa, medaliat cu argint la Jocurile INVICTUS (Düsseldorf), între voluntarii Ștafetei Veteranilor

Distribuie pe:

Maistrul militar Valentin Popa, medaliat cu argint la Jocurile INVICTUS desfășurate la Düsseldorf, Germania, se află între voluntarii care aleargă pe traseul galben la cea de-a X-a ediție a Ștafetei Veteranilor INVICTUS, care a pornit, vineri dimineață, de la Târgu Mureș spre Mediaș.

Valentin Popa este cel care, în luna septembrie, în Germania, a reușit să obțină medalia de argint la proba de atletism în scaun rulant, pe distanța de 1.500 de metri.

“Camaradul nostru Valentin Popa se numără printre cei 65 de voluntari care au pornit în această dimineață de la Târgu Mureș spre Mediaș. Ulterior, pe traseu ni s-au alăturat și alți voluntari care nu erau înscriși. Echipele de ștafetă sunt formate din voluntari civili și militari, sportivi de performanță sau amatori și militari răniți - componenți ai INVICTUS Team România la Jocurile INVICTUS. Spre surpriza noastră, între alergătorii cu ștafeta galbenă se regăsesc și copii, ceea ce ne bucură. Ștafeta Veteranilor INVICTUS a plecat în jurul orei 6,30 din Piața Teatrului din Târgu Mureș. Voluntarii vor purta ștafeta galbenă pe traseul Târgu Mureș - Oarba de Mureș - Târnăveni - Mediaș. Alergăm cu Drapelul Național și ne vom opri la monumentele ridicate în cinstea militarilor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm. Ne vom aduce aminte de străbunicii și bunicii care au luptat pentru libertatea noastră”, a declarat, vineri, pentru Agerpres, locotenent-colonel Alexandru Ivanof de la Compartimentul Relații Publice al Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale.

Garnizoana Târgu Mureș a întâmpinat, în urmă cu o zi, ștafeta galbenă purtată de militari din cadrul Batalionului 385 Artilerie “Iancu de Hunedoara”, din cadrul detașamentului de Jandarmerie, Poliției municipiului și Poliției locale din Odorheiul Secuiesc și de militari din cadrul Batalionului 72 Apărare CBRN Negru Vodă din Sighișoara.

Ștafeta a fost preluată, vineri dimineață, de voluntarii aparținând Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale și tuturor structurilor de apărare și ordine publică din Târgu Mureș, iar sloganul sub care aceștia aleargă este “Eroii nu mai au nevoi, eroii ne mai au pe noi”.

“Ștafeta Veteranilor INVICTUS” - ediția a X-a este un eveniment organizat la nivel național sub egida Ministerului Apărării Naționale cu scopul de a promova memoria eroilor români prin intermediul sportului.

“Activitatea se desfășoară în perioada 5-25 octombrie 2023 și presupune purtarea unei ștafete, reprezentată de către una din culorile drapelului tricolor, pe trei trasee diferite. Alergătorii însoțiți de bicicliști au plecat din București, Pitești și Călărași pe 5 octombrie. Toate cele trei trasee reunite la Carei, de Ziua Armatei României, vor întregi drapelul tricolor, reevocând astfel momentul din 25 octombrie 1944 și cinstind eroii și veteranii României care s-au jertfit pentru ca noi, astăzi, să avem un loc căruia îi putem spune acasă”, a precizat lt. col. Alexandru Ivanof. (Agerpres)

Lasă un comentariu