O sută de români premiați

Distribuie pe:

O sută de români din diaspora cu rezultate deosebite în domeniul antreprenoriatului, al sportului, al științei sau al artei au fost premiați, în cadrul galei “Top 100 români de pretutindeni”, desfășurată la Opera Națională București.

Evenimentul, organizat de RePatriot, a fost lansat cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la Marea Unire și a ajuns astfel la a șasea ediție. Marius Bostan, antreprenor și inițiator RePatriot, a precizat în debutul galei că inițiativa urmărește promovarea românilor cu rezultate remarcabile, care îi pot inspira pe românii de acasă, precum și pe cei care trăiesc peste hotare. El a menționat că există mii de români în diaspora “care sfințesc locul în care trăiesc și muncesc, oameni apreciați în țările de adopție”. Până în prezent, în cele cinci ediții ale topului au fost premiați 500 de români.

“Mulți români nu se simt doriți acasă. Mulți români nu au încredere în viitorul României. Mulți dintre românii plecați, din păcate, s-au îndepărtat prea mult de țara mamă. Cred că acest mesaj, al acestei gale și mesajul summitului RePatriot ar fi minunat să ajungă la ei. (...) Să știți că puterea unui lider stă în primul rând în credința lui. Credința noastră, a celor de la RePatriot, este că niciun efort nu este prea mare pentru a pune umărul la o Românie mai bună, mai puternică, mai sigură. Și cea mai mare bogăție a unei țări sunt oamenii acesteia. Puterea lui «împreună» să știți că nu are granițe”, a spus Marius Bostan, citat de Agerpres.

Sandra Pralong, consilier de stat, a declarat că a revenit în România în anul 1990, după ce a crescut în Elveția și s-a format în SUA.

“Știu cât de importantă este recunoașterea țării tale față de eforturile, față de ce ai reușit în străinătate, de multe ori de unul singur sau ajutat doar de prieteni. (...) Dacă dumneavoastră ați putut, în țări străine, departe, în locuri necunoscute, cu un spirit și un curaj extraordinar, cu siguranță că noi toți, în România, putem de asemenea să transformăm țara asta. Știți, în 1848, câți erau pașoptiștii? O sută. Au transformat o țară întreagă. Noi, în străinătate, suntem peste 5 milioane. Oare nu putem face din România aceasta raiul care, de fapt, este?”, a întrebat ea.

Felix Pătrășcanu, antreprenor și lider RePatriot, a subliniat importanța aducerii în România de către cei care au reușit în diferite domenii a mentalității căpătate în țările de adopție. “Noi avem o problemă, în momentul de față, cu mentalitatea. Eu cred că dacă schimbăm puțin modul de a gândi putem să facem lucruri multe și cred că nu ar fi neapărat nevoie de sume importante de bani, ci de felul de a gândi pozitiv și de a găsi oportunități în România. Pentru că, vă rog să mă credeți, România are foarte multe oportunități, deoarece România are în continuare foarte multe lipsuri”, a susținut acesta.

Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România, a făcut apel la guvern să reducă taxele și “să lase sectorul privat să facă ce face cel mai bine”.”E foarte important să aduci înapoi, în România, ce ai învățat în Occident, în America sau în alte țări, să înveți și să arăți oamenilor că antreprenoriatul și afacerile pot să funcționeze și în România. Și am și eu un mesaj pentru Guvernul român: să stea înapoi și să lase sectorul privat să o ia înainte. Taxe mai mici. Să lase sectorul privat să facă ce face cel mai bine. (...) Oamenii nu o să plece din România dacă au speranță și văd un viitor mai bun pentru ei și copiii lor. Și nu vorbesc numai de bani. Vorbesc de speranță, de educație, de sănătate, de multe lucruri care trebuie făcute”, a afirmat el.

Lasă un comentariu