Despre drepturile și obligațiile tinerilor

Distribuie pe:

Reprezentanții DGASPC Mureș au realizat întâlnirea de informare și conștientizare a tinerilor cu vârsta între 17-26 ani cu privire la drepturile și obligațiile, responsabilitățile acestora în contextul pregătirii integrării în comunitate, în Sala Mare a Consiliului Județean Mureș.

Au fost alături de noi reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Consiliului Județean Mureș, Colegiul Psihologilor - filiala Mureș, Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, Agenția împotriva traficului de persoane - Centrul Regional Tg. Mureș, Structura teritorială a Agenției Naționale Antidrog, Inspectoratul Școlar Mureș, Direcția de Sănătate Publică Mureș.

Au participat la eveniment 230 de persoane, atât copii /tineri din servicii sociale, cât și angajați - asistenți maternali profesioniști, educatori, psihologi, juriști sau asistenți sociali.

Fiecare dintre reprezentanții instituționali a prezentat perspectiva specifică domeniului de activitate cu accent pe importanța continuării studiilor, angajării în muncă, stabilitatea locuinței, prevenirii infracțiunilor, sănătate publică și au răspuns întrebărilor tinerilor sau angajaților din servicii sociale.

A fost un prilej de dezbatere pe teme de interes ale tinerilor: continuarea studiilor universitare pe perioada ocrotirii sau obținerea indemnizației de sprijin, înscrierea în învățământul universitar, transportul școlar rural, bursa medicală și socială pentru copii cu dizabilitate/ cerințe educaționale speciale, alternative de locuire pentru tineri studenți în contextul ieșirii din serviciile sociale.

Concluzia zilei - Fericirea depinde de fiecare dintre noi și de cei apropiați nouă, care ne sunt alături la bine, dar și la greu, care ne iubesc necondiționat.

Am apreciat din nou și din nou și am mulțumit familiilor care îngrijesc copii (bunici, mătuși, unchi, frați), asistenților maternali profesioniști, educatorilor și specialiștilor din serviciile sociale pentru rolul asumat în activitatea de asistență socială și în special pentru a dăruirea și efortul continuu în integrarea socială a copiilor noștri.

Mulțumim partenerilor noștri instituționali pentru că sunt mereu alături de noi pentru a veni în întâmpinarea nevoilor copiilor și tinerilor noștri.

De asemenea, pot spune că am primit un răspuns pozitiv din partea participanților, care ne motivează să ne continuăm misiunea de ocrotire a copiilor în dificultate.

Elida Deak, DGASPC Mureș

Lasă un comentariu