Ce spune Ciolacu despre candidatura la prezidențiale

Distribuie pe:

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că nu a decis încă dacă va candida la funcția de președinte al României. El nu exclude o alianță cu PNL la alegerile din 2024, dar va sprijini doar un candidat de stânga.

“Nu mi-am făcut niciun gând de a candida, în acest moment, la funcția de președinte al României. Sunt suficiente provocări, după cum bine știți, în acest scurt mandat de aproape trei luni de zile, de prim-ministru. Vreau ca România să aibă un buget sustenabil și predictibil și toate reformele care sunt prinse în acest moment în PNRR, dar care sunt și baza aderării României la OECD, să fie implementate. Cred că asta e cea mai mare provocare”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

El este de părere că România trebuie să aibă un președinte de stânga, în condițiile în care “marile provocări sunt crizele sociale, echitatea socială”.

“Sunt mai mulți colegi de ai mei, sau oameni care nu sunt în acest moment în partid, care pot accede la această funcție, eu voi susține un președinte de stânga”, a adăugat liderul social-democrat.  Întrebat despre o eventuală alianță electorală cu PNL, Ciolacu a spus: “Nu exclud absolut nimic în politică, nu e ușor de realizat, sunt stânga și dreapta, dar trebuie să recunoaștem că această coaliție a adus o stabilitate României și o stabilitate în toată zona”.

Lasă un comentariu