Continuă coșmarul pentru Halep. Simona nu mai figurează în clasamentul WTA

Distribuie pe:

După ce nu a mai jucat de un an, fiind suspendată pentru dopaj, și după ce a pierdut și ultimele puncte pe care le avea de apărat, Simona Halep nu mai figurează în clasamentul WTA dat publicității luni, astfel că, în cazul revenirii pe teren, va trebui să o ia de la zero. În ierarhia tenisului mondial, Sorana Cîrstea este cea mai bine clasată sportivă din România, fiind pe locul 24. Cîrstea a urcat patru locuri și are 1.760 de puncte, după ce a reușit să ajungă în sferturi la US Open. Următoarea româncă din clasament este Irina Begu, pe locul 49, în coborâre șase poziții, cu 1.108 puncte. Ana Bogdan se află pe locul 62, în coborâre două poziții, cu 942 puncte. După o urcare de un loc, Jaqueline Cristian se află pe 98, cu 730 puncte. Noul lider al clasamentului WTA este belarusa Arina Sabalenka, cu 9.266 puncte, care a detronat-o pe Iga Swiatek, care are 8.195 puncte. Pe locul trei, după o urcare de trei locuri, este câștigătoarea de la US Open, Coco Gauff, cu 6.165 puncte.

Djokovic a câștigat US Open și a egalat recordul lui Margaret Court

Sârbul Novak Djokovic, locul 2 ATP, a câștigat US Open, învingându-l în finală pe rusul Daniil Medvedev, numărul 3 mondial, scor 6-3, 7-6 (5), 6-3. Djokovic, care revine astăzi pe prima poziție ATP, a egalat recordul lui Margaret Court, de 24 titluri de Grand Slam câștigate. Confruntarea Djokovic - Medvedev a durat trei ore și 16 minute. “Să intru în istoria acestui sport este ceva cu adevărat remarcabil și special”, a spus Djokovic la ceremonia de înmânare a trofeului. “Evident, în toate modurile posibile, în toate sensurile posibile ale cuvântului special. Este greu de descris în cuvinte. Aveam un vis în copilărie, la șapte, opt ani. Voiam să devin cel mai bun jucător din lume și să câștig trofeul de la Wimbledon. Era singurul lucru pe care mi-l doream. Dar apoi, când am reușit, evident că am început să visez noi vise și să îmi stabilesc noi obiective, noi țeluri. Nu mi-am imaginat niciodată că voi fi aici, alături de voi, vorbind despre 24 de Slamuri. Niciodată nu am crezut că asta va fi realitatea, dar în ultimii doi ani am simțit că am o șansă, că am o șansă la istorie - și de ce să nu profit de ea dacă mi se prezintă”. După finală, Djokovic i-a adus un omagiu lui Kobe Bryant. Pentru Novak Djokovic este al 96-lea trofeu din carieră la simplu. În accest an, el a câștigat și Australian Open și French Open dintre turneele de Grand Slam, iar la Wimbledon a pierdut în finală în fața lui Carlos Alcaraz. El a mai câștigat trei Grand Slamuri într-un sezon în 2011, 2015 și 2021.

Burcă surprinde înaintea meciului cu Kosovo: Suntem pe drumul cel bun, dar este presiune mare pe noi”

România se pregătește pentru cel de-al doilea meci din această lună. Astăzi, pe Arena Națională, tricolorii vor întâlni selecționata statului Kosovo. “Fiecare meci l-am abordat la victorie. S-au terminat discursurile, acum trebuie să luăm cele trei puncte. Suntem conștienți că mai avem lucruri de îmbunătățit, dar acum suntem pe drumul cel bun. Trebuie schimbată mentalitatea. Am intrat pe teren cu gândul de a nu-i dezamăgi pe fani. Dar acum nu mai avem ce face decât să învățăm din greșeli. Cred că încă ne apasă presiunea că nu am fost la un turneu final de atâta timp. Trebuie să învățăm să facem față presiunii, totul ține de mentalitate. Se vede pe teren că ne dorim foarte mult să ajungem la un turneu final, ne dorim să ducem un meci, să aducem cele trei puncte, respecți planul tactic, dar avem nevoie de victorie să ne descătușăm. Suntem cu toții conștienți prin ce trece fotbalul românesc, este presiune mare pe noi. Suntem un grup unit, o familie și trebuie să arătăm acest lucru pe teren. Dacă vom ajunge la un turneu final, înseamnă că avem valoare. Asta vom ști la finalul preliminariilor”, a declarat Burcă. Naționala de fotbal a României a terminat, sâmbătă seara, la egalitate, scor 1-1, cu Israelul, într-un meci disputat pe Arena Națională și contând pentru Grupa I de calificare pentru Campionatul European de anul viitor. În celelalte jocuri din grupă, disputate tot sâmbătă, Kosovo și Elveția au remizat, scor 2-2, iar Andorra și Belarusul au terminat nedecis, scor 1-1. În clasament conduce Elveția cu 11 puncte, fiind urmată de România (9), Israel (8), Belarus (4), Kosovo (4) și Andorra (2). Tot astăzi, 12 septembrie, se mai dispută Israel-Belarus și Elveția-Andorra.

Lasă un comentariu