Salariații din învățământul privat câștigă între 3.000 Și 9.000 de lei pe lună

Distribuie pe:

Angajații din sistemul privat de învățământ câștigă între 3.000 și 9.000 de lei pe lună, valoarea superioară fiind pentru un profesor de gimnaziu sau de liceu, arată datele incluse într-un index salarial, întocmit de o platformă de recrutare online.

Conform eJobs, un educator care lucrează într-o grădiniță privată din București poate avea un salariu cuprins între 4.000 și 5.000 de lei pe lună, în timp ce un asistent educator are un salariu cuprins între 3.000 și 4.000 de lei. Plafoanele salariale variază în funcție de experiența pe care o au candidații și de certificările profesionale obținute.

Cele mai mari câștiguri se înregistrează în București, în timp ce în orașele mai mici, nivelul este cu aproximativ 25% sub nivelul din Capitală.

De asemenea, în cazul școlilor private, pragurile salariale diferă în funcție de ciclul de învățământ. Astfel, potrivit Salario, comparatorul salarial marca eJobs, dacă salariul unui învățător debutant este de aproximativ 3.000 de lei/lună, pentru cei care au cel puțin cinci ani de experiență depășește 4.500 de lei. Totodată, un profesor din ciclul gimnazial câștigă între 5.000 și 8.000 de lei, în funcție de vechime, dar și de specializarea pe care o are.

“Este (...) un domeniu în care retenția de personal este esențială și, pentru asta, angajatorii sunt atenți la pachetele pe care le oferă candidaților. Spre exemplu, numărul de zile de concediu poate ajunge și la 40 pe an, acesta fiind un beneficiu extra care se adaugă altora, precum bonuri de masă ori cursuri de formare și certificare profesională. Transparența salarială este un alt element de care angajatorii din acest domeniu țin cont pentru că știu cât de mult îi poate ajuta în recrutarea persoanelor potrivite. Tocmai de aceea, aproximativ 70% dintre joburile postate pentru acest domeniu au salariul afișat în anunțul de angajare”, a declarat Roxana Drăghici, director de Vânzări la eJobs.

Începând cu luna iulie a acestui an, și personalul din sistemul de stat a primit salarii majorate, în urma grevei care a avut loc la finalul lunii mai și începutul lunii iunie. Creșterile au pornit de la 760 de lei net și au ajuns până la 1.420 de lei net, echivalentul unei majorări de 25% la toate categoriile.

Lansată în anul 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România care, începând din 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internațională de media localizată în Zurich, Elveția.

În prezent, pe platformă sunt disponibile 30.000 de joburi, iar aproximativ o mie aparțin angajatorilor din domeniul de educație. De la începutul anului, aproape 6.000 de posturi au fost postate pentru acest sector. (Agerpres)

Lasă un comentariu