Austria: Protest împotriva turismului de masă în Hallstatt

Distribuie pe:

Locuitorii orășelului austriac Hallstatt protestează împotriva turismului de masă, notează BBC.com. Localitatea, înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO, ajunge să primească până la 10.000 de vizitatori pe zi în timpul sezonului de vârf, deși numărul locuitorilor săi depășește cu puțin 700.

Localnicii solicită limitarea numărului de turiști pe zi și interzicerea circulației autobuzelor turistice după ora locală 17.00.

Deși turismul a fost benefic pentru economia orașului Hallstatt, unii locuitori sunt de părere că sunt pur și simplu prea mulți vizitatori.

Hallstatt, cu casele sale vechi și pitorești pe malul unui lac alpin imaculat, înconjurat de munți stâncoși, a devenit un hotspot turistic în ultimii ani.

În 2006, orășelul a apărut într-o dramă romantică sud-coreeană, ceea ce i-a sporit popularitatea în Asia, iar șase ani mai târziu, în China a fost construită o replică a localității.

Mulți vizitatori vin în căutarea selfie-ului perfect, având ca fundal lacul, turnul subțire al bisericii de un gri pal și peisajul montan uimitor.

În condițiile în care orășelul a devenit una dintre destinațiile europene cele mai invadate de turiști, unii localnici cred că sunt pur și simplu prea mulți vizitatori, în special excursioniști de o zi, aduși în localitate cu autocare mari.

Deocamdată, la fel ca Veneția și alte destinații afectate de turismul excesiv, se pare că Hallstatt va trebui să suporte binecuvântările mixte ale popularității sale.

În luna mai a acestui an, locuitorii au ridicat pentru scurt timp un perete de lemn în cel mai popular loc de făcut selfie-uri, blocând priveliștea Alpilor, în semn de protest față de poluarea fonică și de traficul din orășel. În urma reacțiilor negative de pe rețelele sociale, obstacolul a fost îndepărtat.

La acel moment, primarul orașului a declarat că dorește să reducă cu o treime numărul de autobuze care trec prin Hallstatt.

Înainte de pandemia de COVID-19, orășelul primea circa un milion de vizitatori pe an. (Agerpres)

(sursa foto: pixabay)

Lasă un comentariu