Târgu Mureș: 52 de arbori din Zona Clinicilor vor fi tăiați

Distribuie pe:

Municipiul Târgu Mureș anunță eliminarea unui număr de 52 de arbori maturi, un pas necesar în cadrul proiectului de investiții “Transformarea străzilor din zona cu circulație pietonală intensă - Zona Clinicilor - în trasee mai prietenoase față de pietoni și bicicliști”,  în amplasamentul delimitat de străzile - strada Gh. Marinescu, 22 Decembrie 1989, Aleea Cornișa, str. Secuilor Martiri și str. Constantin Romanu Vivu.

Acest mare proiect își propune să reconfigureze o zonă importantă a orașului prin introducerea pistei de biciclete în dublu sens și crearea unor spații optime din punct de vedere funcțional și estetic, cu impact pozitiv asupra mediului natural și social, dar și mărirea confortului urban.

Modernizarea trotuarelor și aleilor va contribui la traversarea zonei Clinicilor în condiții de siguranță, atât a pietonilor, cât și a bicicliștilor.

După finalizarea lucrărilor de infrastructură, se vor replanta 156 de arbori maturi, împreună cu vegetația aferentă. În zonele de aliniament se va planta vegetație medie și înaltă - de-a lungul traseului de biciclete, care va duce la izolarea optică și fonică, creând o ambianță liniștitoare, potrivită pentru parcurgerea traseului.

Tăierea arborilor se face cu respectarea tuturor dispozițiilor legale și în urma obținerii tuturor avizelor necesare. (Serviciul Relații Interne și Internaționale, Primăria Târgu Mureș)

Lasă un comentariu