22 de ani de închisoare pentru o femeie care i-a trimis lui Trump o scrisoare otrăvită

Distribuie pe:

Pascale Ferrier, o franco-canadiană, a fost condamnată joi la aproape 22 de ani de închisoare în Statele Unite pentru că i-a trimis o scrisoare otrăvită lui Donald Trump la Casa Albă în 2020, a anunțat justiția americană, informează AFP.

Femeia, în vârstă de 56 de ani, a pledat vinovată în ianuarie la tribunalul federal din Washington pentru “încălcări ale regulilor armelor biologice”. Sentința corespunde celor 262 de luni de închisoare prevăzute în acordul său cu procuratura.

Pascale Ferrier a recunoscut că a fabricat ricină, o otravă po-tențial mortală, în locuința sa din Quebec, în septembrie 2020, pe care a plasat-o în scrisori de amenințare către președintele de atunci al Statelor Unite și către opt oficiali din Texas.

Potrivit dosarului instanței, în scrisoarea interceptată la centrul de sortare a corespondenței de la Casa Albă, autoarea îl numea pe Donald Trump un “clovn tiranic oribil”. “Renunțați, nu vă prezentați la aceste alegeri” pentru un al doilea mandat, a adăugat ea, înainte de a sublinia că a strecurat “un cadou special” în scrisoare pentru a-l “ajuta” să se decidă.

Pascale Ferrier a amenințat, de asemenea, polițiști și angajați ai închisorii din Texas, pe care îi considera responsabili de încarcerarea sa timp de aproximativ două luni, în 2019, pentru deținere ilegală de arme de foc.

După ce a pus la poștă scrisorile de amenințare în Canada, Pascale Ferrier s-a deplasat cu mașina în Statele Unite, unde a fost arestată de polițiștii de frontieră, care au găsit asupra ei o armă încărcată și numeroase muniții. (Agerpres)

Lasă un comentariu