Gratuit pentru toate femeile: cea mai modernă metodă pentru depistarea cancerului de sân

Distribuie pe:

Am reușit. Toate doamnele și domnișoarele vor beneficia gratuit de cea mai modernă metodă de depistare a cancerului de sân. Depistat precoce, cancerul de sân e vindecabil.

Planul de luptă împotriva cancerului pe care l-am elaborat în comisia BECA a Parlamentului European devine realitate. Până când legea Ciuhodaru (privind predarea educației pentru sănătate în toate școlile din România) va fi adoptată, toate femeile din România ar trebui să știe asta:

Tomosintezan sânului (mamografia cu tomosinteză)

1. Este cea mai modernă metodă de depistare și diagnostic a cancerului de sân.

2. Poate diagnostica acest tip de cancer în stadiile incipiente.

3. Această metodă de investigație imagistică este non-invazivă și nedureroasă.

4. Oferă imagini 3D (tridimensionale) prin mobilizarea tubului generator de radiații X în jurul sânului.

5. Va fi asigurată gratuit.

1. Cancerul de sân poate apărea la orice vârstă (cel mai frecvent după 50 de ani).

2. Din păcate, la fiecare 3 ore, o femeie pierde lupta cu viața în România din cauza cancerului mamar nediagnosticat la timp.

3. 3.144 de femei și-au pierdut viața în 2022 din cauza acestei afecțiuni.

4. Autoexaminarea lunară a sânilor e extrem de importantă (și iar vorbim despre educația pentru sănătate). Adoptați un stil de viață sănătos: menținerea unei greutăți normale, practicarea de exerciții fizice zilnic, limitarea consumului de grăsimi și de alcool, limitarea consumului de hormoni (contraceptive sau de substituție în menopauză).

5. După 20 de ani e recomandat și un exament clinic la 3 ani și anual după 40 de ani.

6. Societatea Americană de Cancer recomandă efectuarea unei mamografii inițiale la vârsta de 35 de ani și a unei mamografii de screening în fiecare an, după vârsta de 40 de ani. Pentru pacientele tinere, ecografia este recomandată ca prima metodă.

7. Depistat precoce, cancerul de sân e vindecabil.

Sănătatea se tratează cu măsuri concrete. Sper să susțineți și acest demers. E suficient să transmiteți tuturor doamnelor și domnișoarelor că pot beneficia gratuit și în România de acesată metodă de diagnostic.

Dr. TUDOR CIUHODARU, europarlamentar

1 comentariu

  1. Escorte 18 august, 2023 at 10:39 Răspunde

    Felicitari tuturor pentru acest pas inainte realizat in lupta impotriva cancerului de san! Succes in implementarea masurilor si in educarea populatiei pentru sanatate! Toate doamnele si domnisoarele din tara noastra trebuie sa stie ca pot beneficia gratuit de metoda cea mai moderna de reproducere a cancerului de san si ca cu cat sunt depistate mai devreme, cu atat sunt mai facil de tratat.

Lasă un comentariu