Consilierii locali au aprobat bugetele pentru proiectele finanțate prin PNRR

Distribuie pe:

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului local, ieri, 27 iulie, pe Ordinea de zi s-au aflat un număr de 33 de proiecte, care au vizat fie aprobarea sumelor estimate pentru diferite proiecte de investiții finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, fie prelungirea unor contracte, dar și alte proiecte care vizează, din punct de vedere administrativ, municipiul Târgu Mureș.

Astfel, aleșii locali și-au dat votul și au aprobat: Bugetul estimativ al proiectului “Realizare piste de biciclete în lungul canalului Pocloș”, aprobat în cadrul PNRR, este în valoare totală de 5.042.507,48 lei (inclusiv TVA). Construirea pistei de biciclete în zona menționată este necesară deoarece, în prezent, circulația bicicliștilor se desfășoară pe partea carosabilă și pe trotuar, participanții la trafic nefiind în siguranță. Amplasamentul se întinde pe 4,324 km și face parte dintr-un areal înverzit, care face legătura între diversele zone locuite, zone cu instituții de învățământ, spații de joacă și parcuri, fiind compus dintr-o pistă de 3,979 km cu o lățime de 2,4 m și o pistă de 0,345 km cu o lățime de 1,5 m. Traseul pistei de biciclete va face conexiunea următoarelor puncte/zone de interes local: str. Livezeni (zona liceului Electromureș/zona comercială a cartierului Tudor), str. Budai Nagy Antal (zona centrală a municipiului Târgu Mureș); Bugetul estimativ al proiectului “Achiziție de mijloace de transport în comun nepoluante și stații de încărcare” este în valoare totală de 53.070.649,67 de lei (inclusiv TVA). În cadrul proiectului sunt eligibile achiziționarea de autobuze nepoluante (ce au zero emisii gaze de eșapament) - 18 autobuze electrice de 10 metri; stații de încărcare lentă la autobază (18 buc), precum și stații de încărcare rapida (6 buc); Bugetul estimativ al proiectului “Construirea de insule ecologice digitalizate în Municipiul Târgu Mureș”, aprobat în cadrul PNRR este în valoare totală de 24.445.414,35

de lei (inclusiv TVA); Bugetul estimativ al proiectului “Locuințe pentru specialiști în Municipiul Târgu Mureș”, aprobat în cadrul PNRR, este în valoare totală de 10.825.928,66 de lei (inclusiv TVA); Bugetul estimativ al proiectului “Sistem de management al traficului în Municipiul Târgu Mureș - Etapa 2” este în valoare totală de 13.488.578,60 lei (inclusiv TVA); Bugetul estimativ al proiectului “Construire centru integrat de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar în Municipiul Târgu Mureș”, aprobat în cadrul PNRR, este în valoare totală de 32.666.463,9 de lei (inclusiv TVA).

Totodată, consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate care vizează documentația și indicatorii tehnico-economici pentru: “Realizarea de parcări supraetajate în zona de blocuri din Aleea Hațeg - Cartierul Tudor” (parking pentru autoturisme și autocare, în regim S-2,S-1,P,T) , cu o valoare totală de peste 72,2 milioane de lei, clădirea urmând a avea 420 parcări auto și 20 pentru motociclete, termenul de execuție al acesteia fiind de 13 luni, iar durata de implementare integrală a proiectului, cu toate activitățile suport, este de 16 luni de la începerea implementării proiectului.

S-a votat documentația pentru “Construire parcare supraetajată în zona str. Ceahlău - str. Lămâiței”, cu o valoare totală de peste 41.6 milioane de lei. Clădirea va avea un număr de 298 locuri de parcare, fiind propuse 2 niveluri de parcare în subteran și 5 niveluri suprateran. Durata de execuție a lucrărilor este de 20 luni, iar durata de implementare integrală a proiectului, cu toate activitățile suport este de 25 luni de la începerea implementării proiectului. Nu în ultimul rând, în cadrul ședinței consilierii au votat studiul de fezabilitate care vizează documentația și indicatorii tehnico-economici pentru “Reamenajare alee acces Zoo și creare zonă alternativă de tip Food Court în afara fondului forestier”.

Serviciul Relații Interne și Internaționale

Lasă un comentariu