Informare de Presă 

Distribuie pe:

Astăzi, printr-un apel 112, autoritățile mureșene au fost sesizate cu privire la faptul că, la subsolul unui cămin pentru persoane cu dizabilități din comuna Sântana de Mureș, mai multe persoane sunt ținute în condiții improprii.  

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, s-a deplasat la centrul rezidențial și a dispus mobilizarea tuturor instituțiilor direct implicate și luarea de urgență a măsurilor legale ce se impun.

La fața locului au fost descoperite 7 persoane adulte ținute în condiții improprii la subsolul clădirii. În urma intervenției la centrul vizat, 13 persoane au fost trimise la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar 17 au fost relocate la centre rezidențiale conforme din județul Mureș. 

“Mulțumim persoanei care a sesizat această nelegiuire! În fața unor asemenea atrocități, când semenilor noștri le este refuzată condiția de om, nimeni nu are dreptul să rămână indiferent.

În fața răului trebuie acționat cu tărie și fermitate pentru că noi,  toți, suntem copiii lui Dumnezeu.” a declarat prefectul județului Mureș, Mara Togănel. 

În urma constatărilor, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități a decis retragerea licenței de funcționare eliberată la data de 28.12.2020 pentru serviciul social  Centrul de Îngrijire și Asistență “Căsuța lu’ Min din Sântana de Mureș. 

Autoritățile județene au acționat pentru protejarea vieții și sănătății beneficiarilor serviciilor sociale. Vom continua să informăm opinia publică în legătură cu măsurile dispuse și în următoarea perioadă, siguranța tututor persoanelor rezidente în centrele din județul Mureș fiind prioritară. 

Cancelaria Prefectului Instituția Prefectului - Județul Mureș

Lasă un comentariu