Achitat definitiv, fostul ministru Gabriel Oprea se pregătește să revină în “politica mare”

Distribuie pe:

Curtea de Apel București a decis, ieri, achitarea fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, în dosarul polițistului Bogdan Gigină, în care era acuzat pentru ucidere din culpă. Decizia este definitivă. Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de DNA, în mai 2018, la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă dosarul acestuia s-a plimbat pe la mai multe instanțe din motive de procedură, la Judecătoria Sectorului 1 și apoi Tribunalul București.

“În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliție Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulație pe o stradă din municipiul București, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecință a unui traumatism cranio-cerebral și facial, cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul.

La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuința lui, susțin procurorii DNA.

“Acest dosar a fost închis astăzi, după aproape 8 ani lungi de procese, de acuzații lipsite de orice fundament, de atacuri la persoană, la familie, ofense și umilințe aruncate public, sistematic, asupra unui om nevinovat. Opt ani în care nimeni nu a luat în seamă adevărul, care trebuie să primeze întotdeauna când vine vorba de justiție, indiferent că ne place sau nu ne place un om”, a afirmat Gabriel Oprea. El susține că nu a fost nimic adevărat în acuzațiile care i-au fost aduse și că a fost vorba de dosare politice. “Dumnezeu nu ne lasă niciodată și binele învinge întotdeauna. Am fost lovit, am fost doborât, am fost exclus, dar am învins, m-am ridicat și voi reveni în politica mare”, a mai spus fostul ministru, potrivit Realitatea Plus.

Lasă un comentariu