Pentru asigurarea integrității fondului forestier, Supravegherea video a drumurilor forestiere

Distribuie pe:

Legea privind modificarea și completarea unor acte normative pentru instituirea unor măsuri specifice în vederea asigurării integrității fondului forestier a fost promulgată, la sfârșitul săptămânii trecute, de președintele Klaus Iohannis.

Conform actului normativ, devine obligatorie pentru proprietarii de păduri asigurarea supravegherii video a drumurilor forestiere, cu sisteme tehnice de monitorizare/înregistrare. Fondurile pentru achiziționarea, montarea și punerea în funcțiune a sistemelor tehnice de monitorizare/înregistrare vor fi obținute prin bugetul autorității publice centrale care răspunde de silvicultură.

,,Jandarmeria Română, prin structurile sale specializate, potrivit atribuțiilor ce le revin conform legii, asigură monitorizarea supravegherii video a drumurilor forestiere prin gestionarea sistemelor tehnice în cadrul dispeceratelor proprii și execută acțiuni de control a circulației materialelor lemnoase”, se arată în legea recent promulgată. De asemenea, deteriorarea sau indisponibilizarea, temporară ori definitivă, parțială sau totală a sistemelor tehnice de monitorizare/înregistrare video a drumurilor forestiere se consideră contravenții silvice și se sancționează cu amendă de la 2 000 la 5 000 de lei, dacă fapta nu întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni.

Sprijinul de specialitate în organizarea pazei pădurilor va fi asigurat de unitățile de poliție, potrivit atribuțiilor ce le revin conform legii.

Vasile Bota

Lasă un comentariu