Știați că...?

Distribuie pe:

* Cea mai ridicată temperatură la nivel mondial a fost atinsă în El Aziza, Libia: 54,4 grade Celsius, în timp ce minima opusă a fost înregistrată în Antarctica, în anul 1983, când termometrele au arătat - 89,2 grade Celsius. Potrivit statisticilor, cea mai ridicată temperatură medie anuală se înregistreaza în vestul Australiei: 35 grade Celsius.

* Cea mai scurtă denumire a unei localități are doar prima literă a alfabetului “A”. Este vorba de localitatea situată între țările nordice Suedia și Norvegia. În limbile celor două țări “A” înseamnă “râu”. Indicatorul acestui loc este des furat tocmai datorită recordului pe care îl deține - localitatea cu cel mai scurt nume din lume.

* Odată cu triplarea populației la nivel mondial, consumul de apă a crescut fenomenal de mult, iar previziunile oamenilor de știință nu sunt dintre cele mai bune. Se preconizează ca în următorii ani, Pământul va avea cu 50% mai mulți locuitori. O criză semnificativă se va declanșa, cel mai probabil, în jurul anului 2025, când aproximativ jumătate din populația globului va fi grav afectată de lipsa apei. În tot acest timp, ghețarii stochează între 70% și 80% din apa potabilă de pe planetă. 99% dintre aceștia se află în regiunea Artica și Antarctica.

Lasă un comentariu