Crește numărul locurilor de muncă în restaurante și hoteluri

Distribuie pe:

Deși mai sunt aproape două luni până la începerea oficială a sezonului estival, angajatorii din sectoarele cu activitate specifică verii au început să își mărească echipele pentru a gestiona corespunzător cererea așteptată din partea clienților. Nevoia de muncitori sezonieri se resimte cel mai mult în HoReCa și Turism, unde, potrivit datelor de pe platforma de recrutare BestJobs, numărul de oferte a crescut cu 25% în aprilie față de începutul anului. În creștere sunt și joburile din Vânzări și Construcții, cu 15%, respectiv 17% mai multe decât în ianuarie.

Conform BestJobs, cele mai căutate roluri din HoReCa sunt pentru barista și ospătari, pentru care salariul este cuprins între 500 și 800 de euro/ lună. În județul Constanța, se caută și bucătari, iar salariul se situează în intervalul 1.000 - 1.500 euro/ lună. Și în Turism, oferta de joburi este variată, cu salarii cuprinse între 500 și 900 de euro pentru un Ghid turistic sau un asistent de recepție, 900-1.200 euro pentru un manager de restaurant, 800-1.400 de euro pentru un coordonator evenimente și 1.000-1.500 euro pentru un manager de hotel.

Lasă un comentariu