Acțiune de amploare de ecologizare a malurilor râului Mureș - Sute de voluntari au spus prezent la chemarea Radio Târgu Mureș

Distribuie pe:

Radio Târgu Mureș a sărbătorit și în acest an Ziua Pământului printr-o amplă acțiune de ecologizare a malurilor râului Mureș în zona Târgu Mureș și Sângeorgiu de Mureș. Acțiunea, desfășurată sâmbătă și intitulată “Împreună curățăm”, s-a bucurat de participarea a peste 300 de voluntari “părinți și copii, studenți români și străini, sosiți la Târgu Mureș în programe ERASMUS, companii, autorități publice și instituții, oameni de bine”, așa cum a prezentat acțiunea în cadrul știrilor Radio Târgu Mureș.

“Radio România Tg. Mureș a făcut din Ziua Pământului o zi de sărbătoare a socializării și conștientizării asupra beneficiilor unui mediu curat și nu doar o zi de ecologizare. Acțiunea “Împreună curățăm” s-a desfășurat anul acesta pe o distanță de aproximativ șapte kilometri și sute de părinți și copii, companii și instituții s-au prezentat la punctul de unde au fost distribuți saci și mănuși. Familiile participante s-au bucurat și de activități educative și sportive, desfășurate pe iarbă și pe apă”, transmite studioul teritorial al radioului public.

Reprezentantul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Mureș, Călin Fokt, a afirmat că “din anul 2017 de când se derulează, “Împreună curățăm” i-a învățat pe târgumureșeni să fie mai responsabili față de mediu și asta o dovedește cantitatea tot mai mică de deșeuri care se colectează an de an din această zonă de agrement”.

Managerul Radio Târgu Mureș, Nicoleta Ghișa, a afirmat: “Iată, ce frumos! Cu mic, cu mare, de la companii foarte importante din Mureș, de la instituții, autoritățile sunt alături de noi pentru a da un mesaj extraordinar și pentru a educa astfel generațiile următoare.”

Redactorul șef, Szasz Attila, a afirmat că: “Scopul nostru este de a arăta și partea frumoasă a Mureșului, de aceea sunt și caiace, bărci.” El a mai spus că “Trebuie să mulțumim Pământului pentru tot ce ne-a dat până acum. Datoria noastră este să lăsăm ceva după noi, adică un glob pământesc sănătos”.

(sursa: Radio Târgu Mureș, foto: radiomures.ro)

Lasă un comentariu