Autostrada A8, încă un pas mare înainte

Distribuie pe:

La 16 ani de când se tot vorbește despre autostrada A8, a “Unirii”, azi s-a mai făcut un pas concret în sensul dorit: a fost eliberat avizul de mediu pentru lotul cel mai greu și mai lung (159 km) al autostrăzii, cel cuprins între Miercurea Nirajului și Vânători Neamț.

Procedurile de mediu au început în februarie anul trecut, îndată după numirea la Ministerului Transporturilor, pe postul de consilier al ministrului, a domnului Cătălin Urtoi.

“Le mulțumesc celor din județele Mureș, Harghita și Neamț, șefilor de instituții care m-au suportat și m-au sprijinit pentru a avansa cu această documentație! Le mulțumesc celor din Ministerul Transporturilor și Ministerul Mediului care au înțeles cât de importantă este fiecare zi pentru a avansa cu acest proiect!”, a transmis azi dl Urtoi.

Urmează finalizarea studiului de fezabilitate pentru secțiunea montană, fără alte condiționalități, avizarea acestuia, apoi finalizarea caietelor de sarcini și lansarea licitației de proiectare și execuție. Celelalte două loturi, din capetele autostrăzii - unul fiind porțiunea Tg. Mureș - Miercurea Niraj - sunt deja în procedură de licitație.

În ce mă privește, am participat la mai multe discuții legate de A8 și am colaborat la bunul mers al lucrurilor, atât în jud. Mureș, cât și în Harghita, dar și prin legislația adoptată în această perioadă pentru deblocarea unor situații apărute. Îi felicit pe colegii mei de la Transporturi și îi asigur că pot conta și de acum înainte pe sprijinul meu.

DUMITRIȚA GLIGA, deputat PSD de Mureș

Lasă un comentariu