Când unii se laudă cu “marile realizări”, să nu uite că România are cei mai mulți copii săraci din UE

Distribuie pe:

Deutsche Welle (DW) Română a publicat o știre în care citează asociația umanitară Save the Children conform căreia aproape 20 de milioane de copii din țările Uniunii Europene trăiesc în sărăcie, iar cei mai mulți sunt în România. Indicatorul AROPE, utilizat de Eurostat pentru a măsura riscul de sărăcie și excluziune socială în Europa, arată că cel mai dezastruos scor se înregistrează în România: 41,5% dintre copii - adică 1,5 milioane - se confruntă cu nutriție deficitară, acces limitat la educație și servicii sociale, arată sursa citată. Urmează Spania, cu 33%. Germania se situează ușor sub media europeană, cu 23,5%.

Cel mai scăzut risc este în Finlanda (13,2%) și Danemarca (14%).

La nivelul UE, numărul copiilor ajunși sub pragul de risc și care, implicit, trăiesc în sărăcie a crescut în 2021 cu 200.000, dintre care circa 25.000 în România, arată datele raportului. Cei mai afectați dintre copiii români provin din zona rurală - 50,1%.

În ultimul an, 40% dintre gospodăriile din România au avut venituri scăzute față de anul precedent, pe fondul dublării cheltuielilor. Consecința a fost o înjumătățire a cheltuielilor pentru utilități și alimente, ceea ce afectează bunăstarea copiilor. (sursa: DW Română)

Lasă un comentariu