Fisuri la mai multe clădiri din Gorj, după cutremurul de ieri

Distribuie pe:

Câteva zeci de blocuri și case din mai multe localități ale județului Gorj, mai multe instituții publice și lăcașuri de cult au suferit fisuri în urma cutremurului de marți, nefiind însă înregistrate pagube materiale însemnate sau victime, se arată într-o centralizare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Gorj.

Potrivit documentului, cutremurul s-a simțit în tot județul, dar au fost înregistrate pagube în Târgu Jiu, Bumbești Jiu, Rovinari, Tismana, comuna Arcani, comuna Bălești și comuna Godinești.

În municipiul Târgu Jiu, complexul comercial Parâng din centrul orașului prezintă fisuri, șapte case au, de asemenea, fisuri sau coșurile de fum sunt în pericol să cadă. Totodată, conform unor informații ulterioare colectate în urma recunoașterilor în teren, majoritatea coșurilor de fum de la sediul 700 al Spitalului Județean de Urgență sunt în pericol să cadă.

De asemenea, drumarii au intervenit pe Defileul Jiului pentru îndepărtarea mai multor stânci căzute.

Totodată, au fost mașini avariate ca urmare a căderilor de obiecte de pe clădiri: posibil 3 autoturisme în parcările din zona Primăriei Târgu Jiu; 2 autoturisme în parcarea blocului 8 din zona Hotel Brâncuși și un autoturism avariat în zona Pasarelei din Târgu Jiu.

Au acționat și forțe și mijloace din Târgu Jiu, Motru, Turceni, Novaci, Bumbești Jiu, Hurezani, Rovinari și Tismana. Nu a fost necesară intervenția altor mijloace din județele învecinate.

Lasă un comentariu