Din această lună, cresc alocațiile pentru copii

Distribuie pe:

Prin Ordonanța de Urgență nr. 126/2021, s-a stabilit că, începând cu anul 2023, valoarea alocațiilor de stat pentru copii se indexează anual, automat, cu valoarea anuală a inflației, ceea ce înseamnă că valoarea acestora se va majora cu 13,8%, rata medie a inflației pe anul 2022, anunțată de Institutul Național de Statistică.

Astfel, începând din această lună (odată cu plata pe luna ianuarie), alocațiile primite pentru copii sunt de 683 de lei - pentru copiii cu vârsta de până la doi ani (sau de până la trei ani, în cazul copiilor cu dizabilități); de 277 de lei - pentru copiii cu vârsta între doi și 18 ani (precum și pentru tinerii de peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale) și tot de 683 de lei - pentru copiii cu dizabilități cu vârsta între trei și 18 ani.

În comparație, alocațiile din 2022 au fost de 600 de lei - pentru copiii cu vârsta de până la doi ani (sau de până la trei ani, în cazul copiilor cu dizabilități, precum și pentru cei cu dizabilități cu vârsta între trei și 18 ani) și de 243 de lei - pentru copiii cu vârsta între doi și 18 ani (precum și pentru tinerii de peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale). (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu