Târgumureșeni la naționala de futsal U19

Distribuie pe:

Selecționata U19 de futsal a României, antrenată de către Endre Kacsó (CSM Târgu Mureș), se află într-un stagiu de pregătire la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia. Naționala va debuta în această primăvară în preliminariile pentru UEFA Under-19 Futsal Championship, competiție care se va desfășura în perioada 3-10 septembrie 2023 în localitatea croată Poreè. Tricolorii mici fac parte din Grupa a 2-a a Main Round-ului calificărilor pentru EURO 2023, alături de Ucraina, Serbia și învingătoarea Grupei B a turului preliminar Gibraltar, San Marino, Muntenegru).

În lotul convocat de către târgumureșeanul Endre Kacsó pentru acest stagiu de pregătire se află și trei jucători de la CSM Târgu Mureș: Patrick Chertes, Laurențiu Săbăduș și Eduard Varga.

Champions League / Campioana României a pierdut la Metz

Campioana României, Rapid București, a pierdut sâmbătă în ultima deplasare din grupa B a Champions League, 32-34 la Metz, nereușind să se califice direct în sferturile de finală ale competiției. Chiar dacă a făcut un joc bun și a ținut mereu aproape, conducând în câteva rânduri, echipa feroviară a cedat în fața liderei grupei și va juca în play-off-ul pentru accederea în sferturi. În ultima etapă a grupei, Rapid va juca acasă cu Lokomotiva Zagreb duminică, 12 februarie.

Champions League / CSM București salvează un punct pe final cu Brest

Vicecampioana CSM București a rămas în fruntea grupei A din Champions League la handbal feminin, după ce a remizat duminică seara pe teren propriu, 30-30 cu Brest Bretagne. A fost un joc în care cele două echipe au condus pe rând, pe final s-a mers cap la cap, echipa franceză a avut 30-29 și atacul în ultimul minut, dar Davidsen a apărat aruncarea lui Jaukovic. După ce ratase un 7 metri cu un minut mai devreme, Cristina Neagu a găsit aruncarea câștigătoare de la 9 metri în ultima secundă, iar CSM București are prima șansă la câștigarea grupei. Echipa bucureșteană va evolua în ultima etapă a grupelor la Krim Ljubljana duminica viitoare.

Liga Europeană / SCM Râmnicu Vâlcea a remizat cu lidera grupei

SCM Râmnicu Vâlcea a obținut o remiză sâmbătă, în partida de pe teren propriu cu echipa germană Thuringer, scor 32-32, într-un joc contând pentru etapa a patra a grupei D din Liga Europeană feminină la handbal. La capătul unui joc cu multe răsturnări de scor, echipa vâlceană a avut atacul prin care putea câștiga partida, dar nu a reușit să-l concretizeze. SCM Râmnicu Vâlcea are 3 puncte după patru etape, ocupă locul 3 în grupă și mai are de jucat cu Paris 92 (acasă, pe 11 februarie) și cu Praktiker-Vac (deplasare, 18 februarie).     

Daniela Haralambie, locul 25 la Cupa Mondială de sărituri cu schiurile

Sportiva brașoveancă Daniela Haralambie a ocupat locul 25 în concursul de sărituri cu schiurile de la Willingen (Germania), contând pentru Cupa Mondială. Aceasta a acumulat la final 143,6 puncte, cu două sărituri de 117 și 113 metri. Cealaltă reprezentantă a României, Andreea Diana Trâmbițaș, s-a clasat pe cea de-a 35-a poziție în concursul masculin, Daniel Andrei Cacina și Mihnea Alexandru Spulber nu au reușit să treacă de calificări. La fete, victoria a revenit sportivei germane Katharina Althaus, dublă vicecampioană olimpică, cu sărituri de 133 și 149,5 metri, iar la masculin s-a impus norvegianul Halvor Egner Granerud, câștigătorul Turneului celor Patru trambuline, cu sărituri de 149,5 și 138 metri. În concursul pe echipe mixte, desfășurat vineri, România a terminat pe locul VIII.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu