“Libertatea” de a trăda!

Distribuie pe:

Nu hoardele “civilizației barbare”, venite din afară, ne sufocă acum, ci cei dinlăuntru! “Cumpărații!” care, oare, pentru câte pungi de argint ne-au vândut țara și acum vor să ne vândă ceea ce niciodată acest neam nu și-a pus pe taraba lumii, SUFLETUL?! Acești “cumpărați” care au pus pe taraba internaționalistă, nu numai resursele naturale ale țării, ci, în mod criminal și neîntâlnit până acum în spațiul românesc, inestimabilele lui bogății sufletești.

Invadați suntem de acei ai “noștri”, modificații, căzuții pentru totdeauna! Acei “alții” din sânul nostru!

Purtătorii letali ai mesajului cromozomului de uitare a tot ce este creștin și românesc! Tumori “civilizate”, îmbălsămate în infinite drepturi ale omului, atacă pe față sau tacit, ca-ntr-o fază terminală, trupul agonic al acestui sfânt pământ românesc! Oameni-idei-noi, care nu ar muri nicicând pentru ideile lor, dar ar fi în stare să trimită la moarte pentru ele milioane de oameni fără să clipească! Și peste toate, s-a creat, încet și cu efect letal, “jungla” civilizată a sinistrului individualism-sălbatec, ce pulverizează, cu de la sine putere, orice acoperiș ridicat din nevoia și sfânta vocație a lumii de a fi dimpreună!

Dictatura asta blândă, cu zâmbetul pervers al “democrației” pe față, își denunță de pe acum, fără să vrea, rânjetul batjocoritor al morții ce-i stă în spate, așteptând momentul prielnic să dea lovitura finală unui suflet omenesc aflat de pe acum într-o cumplită agonie!

Arătarea asta profund “neromânească” apărută violent, spontan, pe pământul ăsta martirizat, sinistră, ciudată, alienată și alienantă, omul “progresului” cu orice preț, al zilelor noastre!

Uitați-vă cum trece pe sufletul rănit al acestei țări românești de azi, trufaș, având în minte o menajerie de “cunoștințe”, care mai de care mai superficiale și agresive, care se mușcă-ntr-ele, pentru întâietate, fără de nicun scrupul, creând astfel, paradoxal, sălbăticia noii “civilizații”.

Ființă amfibie, cu un picior în lumea virtuală și cu celălalt în restul de viață mutilat, care i-a mai rămas!

Atent numai la stimulii electrici ai perpetuei informații, cortex redus la reflexe digitale și la propriul interes de-o clipă, total insensibil la hăul de tragedie umană, ce se cască-n spatele marșului lui “triumfal” în lume!

Acest al “nostru”, desensibilizat metodic, ajuns frigid sufletește, suflă arogant zilnic în flacăra creației divine, ce-l irită că se-ncăpățânează să existe, își face un crunt ideal din stupida-i anafectivitate, congelându-și ființa în sloganuri străine de neam și de țară, importate de aiurea, dar autometabolizate din vocație profund parazitară, agonice abstracțiuni ce nu au nicio rezonanță cu sufletul nostru românesc, vrând, în fond, ca orice mutant ideologic, de-acum și din totdeauna, să-l expropieze Creatorului tainele, dar chinuit în ascunsul micului său suflet, că nicicând nu se va putea împroprietării cu ele!

Dan Puric din volumul “Omul liber”

Lasă un comentariu