Berlin: 41 de polițiști răniți în noaptea de Anul Nou

Distribuie pe:

Un număr de 41 de ofițeri de poliție au fost răniți în timpul unor atacuri comise în noaptea de Anul Nou în Berlin, potrivit ultimelor informații oferite de poliția germană, care nu a precizat gravitatea leziunilor suferite de polițiști, relatează marți dpa.

Un purtător de cuvânt al poliției a afirmat că au avut loc 159 de arestări în legătură cu aceste incidente. Cei mai mulți dintre cei arestați sunt persoane tinere, a mai spus el.

Investigații sunt în curs de desfășurare nu numai pentru atacuri împotriva forțelor de ordine, dar și pentru incendiere, încălcări ale legii explozivilor și încălcarea ordinii publice.

Potrivit pompierilor, cel puțin 38 de incidente de agresiune au fost înregistrate.

Poliția a anunțat că aproape 1.300 de ofițeri suplimentari au fost desfășurați pentru noaptea de Anul Nou. Intensitatea atacurilor nu a putut fi comparată cu anii precedenți, a declarat duminică poliția în bilanțul preliminar pentru sărbătorile de Anul Nou.

Potrivit poliției, grupuri de persoane au încercat de mai multe ori să ridice baricade pe străzi.

Sindicatul pompierilor din Berlin a declarat luni că utilizarea publică de materiale pirotehnice arată că este necesară o înăsprire a interdicției folosirii artificiilor.

Potrivit acestuia, cel puțin un angajat al echipelor de intervenție a fost rănit și internat în spital, la un an după ce utilizarea artificiilor a fost interzisă în cadrul restricțiilor anti-COVID.

Printre altele, cutii de bere și stingătoare de incendii au fost aruncate în vehiculele de intervenție, salvatorii au fost atacați cu materiale pirotehnice și vehicule au fost ținta jafurilor. (Agerpres)

Lasă un comentariu