MAI: Peste 24.500 de polițiști, jandarmi, pompieri, paramedici - la datorie în perioada 23-26 decembrie

Distribuie pe:

Peste 24.500 de polițiști, jandarmi, pompieri, paramedici, lucrători din cadrul Inspectoratului General de Aviație și din alte structuri ale MAI au fost mobilizați, în perioada 23-26 decembrie, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și pentru protecția cetățenilor.

“Polițiștii și jandarmii au efectuat aproximativ 12.400 de intervenții de ordine publică, în timp ce pompierii au acționat pentru gestionarea a peste 6.220 de situații de risc pentru cetățeni. Cele mai multe intervenții, respectiv 5.267, au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență. De asemenea, s-a acționat pentru stingerea a 290 de incendii”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, marți, Agerpres.

În perioada 24-26 decembrie, la nivel național au fost organizate manifestări religioase la care au participat peste 200.000 de persoane.

Pentru desfășurarea în siguranță a acestor manifestări, angajații MAI au asigurat măsurile de ordine publică, precum și cele de prevenire și stingere a incendiilor.

“De asemenea, structurile MAI au asigurat măsurile din competență pentru 232 de manifestări publice, dintre care șapte evenimente sportive și 100 cultural-artistice. Pe parcursul derulării acestor misiuni nu au fost înregistrate evenimente de gravitate deosebită”, arată sursa citată.

Pentru monitorizarea circulației pe cele mai circulate drumuri, echipajele rutiere au beneficiat de sprijinul elicopterelor Inspectoratului General de Aviație.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, au fost retrase 511 certificate de înmatriculare și au fost reținute aproximativ 1.470 de permise de conducere, dintre care 34 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

În total, în aceste zile, structurile MAI au constatat peste 3.300 de infracțiuni și au aplicat aproximativ 15.000 de sancțiuni contravenționale.

Potrivit sursei citate, frontiera de stat a fost tranzitată, în medie zilnică, de peste 191.000 de persoane cu 46.700 de mijloace de transport.

Inspectoratul General de Aviație a executat 28 de misiuni, dintre care cinci în sprijinul structurilor de ordine publică și 23 de misiuni pentru situații de urgență.

Lasă un comentariu