Familia Regală a României a împărțit cadouri de Crăciun familiilor nevoiașe

Distribuie pe:

Mai multe familii nevoiașe din Săvârșin au fost vizitate, joi, de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, care le-a oferit daruri de Crăciun, fiind continuată astfel o tradiție începută încă din anii 1940.

Darurile, constând în alimente și produse de bază, au fost oferite de către Majestatea Sa Custodele Coroanei, Margareta, care a fost însoțită de Principesa Elena și de primarul localității, Ioan Vodicean.

Tradiția cadourilor de Crăciun oferite de Familia Regală celor cu nevoi speciale din Săvârșin datează din anii 1940, din vremea Reginei-Mamă, Elena. Tradiția a fost continuată de Regele Mihai și de Regina Ana, între anii 2001 și 2014.

Localnicii au fost surprinși ca la porțile lor să le apară Majestatea Sa Margareta.

“M-am trezit în curte cu oameni minunați, nu mă așteptam. Suntem cinci persoane în familie, ne descurcăm mai greu, deci ajutorul e binevenit”, a spus o localnică.

Doamna Elena, în vârstă de 65 de ani, spune că în trecut a fost vizitată și de Regele Mihai.

“Am un venit lunar de 265 de lei, din ajutor social. Foarte greu trăim cu acești bani, pentru că soțul nu are niciun venit și e bolnav. Eu mai lucrez cu ziua în localitate ca să câștig ceva. Pe vremuri venea și Regele Mihai la noi, suntem mândri că acum vine Majestatea Sa Margareta și ne oferă ajutor”, a spus doamna Elena.

Custodele Coroanei a declarat că, împreună cu mai mulți sponsori locali, lucrează la un program prin care oamenii nevoiași să fie ajutați pe termen lung.

“Încercăm în fiecare an să oferim ceva, dar acesta este un gest de Crăciun, nu o soluție. Avem parteneriate cu producători locali, vom face ceva mai amplu, încercăm să găsim soluții pe termen mediu și lung pentru acești oameni”, a declarat Majestatea Sa Margareta.

Familia Regală petrece sărbătorile de iarnă la Castelul Săvârșin. Marți, la castel au fost primiți primii colindători din acest an, veniți din județele Arad și Bihor. Alți colindători, din Cluj, au fost prezenți la domeniul regal, vineri.

În Ajunul Crăciunului, conform unei tradiții, Dubașii din Săvârșin vor fi așteptați în piața cu fântână din Satul Regal.

În 25 decembrie, Familia Regală a participat, la Catedrala Arhiepiscopală “Sfânta Treime” din Arad, la Slujba de Crăciun, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa va conferi Majestății Sale Custodele Coroanei și Alteței Sale Regale Principele Consort distincția eparhială Crucea Sfântul Ierarh “Sava Brancovici”. Familia Regală va petrece privat restul zilelor de Crăciun și Anul Nou, la Castelul Săvârșin. (Agerpres)

Lasă un comentariu