Consiliul Județean Mureș a aprobat - Ambulatoriile spitalului din Târnăveni și a Spitalului Clinic Județean Mureș, modernizate prin PNRR

Distribuie pe:

În cadrul ședinței ordinare de ieri a Consiliului Județean Mureș au fost adoptate două proiecte privind modernizarea ambulatoriilor de la Spitalul Municipal “Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni și, respectiv, Spitalul Clinic Județean Mureș, instituții sanitare din subordinea consiliului. Este vorba despre două proiecte care vor fi depuse de cele două unități spitalicești în cadrul PNRR.

Valoarea totală a proiectului “Dezvoltarea infrastructurii Unității de Asistență medicală Ambulatorie în cadrul Spitalului Municipal «Dr. Gheorghe Marinescu» Târnăveni va fi de 15.661.656,34 lei (inclusiv TVA)”.

Bugetul proiectului “Dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic Județean Mureș” este de 19.642.353, 52 lei (inclusiv TVA). Prin documentația înaintată, spitalul propune realizarea următoarelor investiții: dotarea laboratorului de medicină nucleară cu un scintigraf (SPECT CT) care să permită investigații complexe și complete; dotarea laboratorului de radiologie și imagistică medicală cu un mamograf digital necesar pentru monitorizarea periodică a pacientelor cu posibilitatea integrării acestuia în sistemul PACS al spitalului; modernizarea infrastructurii existente a laboratorului de analize medicale prin implementarea unei linii automate pre și postanalitică de prelucrare a probelor biologice; dotarea completă a două cabinete de oftalmologie, unul pentru adulți și unul pentru copii și completarea dotărilor actuale ale celorlalte cabinete din ambulatoriul de specialitate, precum și înființarea unui cabinet de reumatologie; înlocuirea rețelei de iluminat cu soluții Led și senzori de mișcare, precum și înlocuirea pardoselilor, mobilierului din spațiile comune. Vopsirea pereților cu soluții lavabile, dezinfectabile. Un sistem de panouri fotovoltaice care să asigure consumul propriu de energie electrică. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu