ȘI LA TÂRGU-MUREȘ, ZIUA NAȚIONALĂ A PRODUSELOR AGROALIMENTARE ROMÂNEȘTI

Distribuie pe:

În perioada 8-10 octombrie s-a sărbătorit, la nivel național, Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. Cele 100 târguri și evenimente organizate la nivelul întregii țări sunt parte a unei ample campanii inițiate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin care se dorește promovarea produselor agroalimentare românești și creșterea accesului românilor la alimentele de calitate obținute pe plan local, sub denumirea Produs românesc - Bun pentru tine, bine pentru fiecare!

“Produsele românești trebuie să ocupe vitrinele magazinelor și să umple mesele consumatorilor pentru că sunt extraordinar de bune, iar producătorii noștri valoroși știu să le pregătească și o fac cu mult suflet. Noi trebuie să fim stăruitori în a ne păstra tradițiile și să consumăm ceea ce produce pământul, avem un patrimoniu gastronomic extrem de bogat pe care nu trebuie să-l neglijăm. Vă îndemn pe toți să faceți ca mine: să mâncați românește!”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA.

Și la Târgu Mureș a fost marcată Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. Direcția pentru Agricultură Județeană Mureș, în parteneriat cu Instituția Prefectului Mureș, Consiliul Județean și Primăria municipiului Târgu-Mureș, au organizat, ieri, 10 octombrie, o expoziție cu vânzare de produse agroalimentare. Evenimentul a avut loc în Piața Trandafirilor din Târgu Mureș, pe parcursul întregii zile.

S-au înscris 58 de producători agricoli (la fel ca și în ediția precedentă, înainte de pandemie), ne spunea directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană Mureș, ing. Ileana GUȘATU.

VASILE BOTA

Lasă un comentariu