VIITORUL TELECOMUNICAȚIILOR SE DEZBATE ZILELE ACESTEA LA BUCUREȘTI

Distribuie pe:

Am participat, în calitate de membru al Comisiei IT&C, la festivitățile de deschidere a unui eveniment unic, care pune România pe harta internațională a tehnologiei: Conferința Plenipotențiarilor a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU PP-22), agenția specializată a Națiunilor Unite pentru comunicații și tehnologia informației.

Desfășurată o dată la patru ani, Conferința Plenipotențiarilor reprezintă cel mai important for de decizie, care definește direcțiile de dezvoltare a domeniului IT&C la nivel global. Această conferință nu s-a mai desfășurat în Europa de 30 de ani.

Contribuția parlamentară la această Conferință, ce se va materializa prin Forumul parlamentar și al sectorului privat, cu tema “Construind o punte pentru clivajele digitale - o agenda globală pentru viitor”, se va alătura inițiativelor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor de a-i conecta pe cei neconectați (Connecting the unconnected) și de a consolida cooperarea între guvernele din întreaga lume, încurajând dialogul între parlamentari, reprezentanți ai sectorului privat și ai mediului academic.

Suntem mândri să găzduim o Conferință de o asemenea anvergură și consider că România trebuie să-și consolideze rolul de centru regional pentru inovare și tehnologie, generând oportunități de dezvoltare economică, politică și socială.

DUMITRIȚA GLIGA, deputat PSD Mureș

Lasă un comentariu