PĂRINȚII NOU-NĂSCUȚILOR DIN TÂRGU MUREȘ VOR PRIMI UN AJUTOR DE 1.000 DE LEI

Distribuie pe:

Primăria Târgu Mureș va acorda, prin Direcția de Asistență Socială (DAS), un sprijin financiar de 1.000 de lei pentru fiecare nou-născut din oraș. Consilierii locali au adoptat ieri un proiect de hotărâre în acest sens, care prevede acordarea acestui sprijin financiar sub formă de tichete pe suport electronic. Tichetele vor fi distribuite în termen de 45 zile de la depunerea cererii. Odată cu înmânarea tichetelor, solicitanții vor primi și lista cu magazinele partenere unității emitente a tichetelor pe suport electronic. Acestea vor putea fi folosite numai pentru achiziționarea de: alimente și produse/aparatură destinate administrării alimentației copilului; scutece și îmbrăcăminte destinată copilului; produse de cosmetică și igienă specifice vârstei copilului; produse de cosmetică și igienă necesare părinților în creșterea copilului; aparatură destinată monitorizării stării de sănătate a copilului; pătuț, lenjerie, cărucior, masă de înfășat etc.

Beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele condiții: părinții/părintele  copilului/copiilor nou-născuți cu domiciliul ambilor părinți sau părintelui în municipiul Târgu Mureș, cu minimum 6 luni înainte de nașterea copilului; să aibă depusă cererea pentru acordarea sprijinului financiar în termen de maximum 60 de zile calendaristice de la data nașterii copilului.

Cererea se va depune la sediul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș din str. Gheorghe Doja nr. 9, camera 8 sau pe e-mail la adresa registratura.das@tirgumures.ro.

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu