CIOLACU: “I-AM VĂZUT LA SUMMIT-UL G7 PE COMUNIȘTII DE AMERICANI ȘI DE FRANCEZI, CARE AU VENIT CU PLAFONAREA PREȚULUI LA PETROL”

Distribuie pe:

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat ieri că măsura de plafonare a prețului petrolului, propusă în cadrul summit-ului G7, demonstrează că PSD a pledat pentru o variantă corectă. “Noi am venit cu propunerea cu plafonarea, i-am văzut ieri la summit-ul G7 pe comuniștii de americani și de francezi, care au venit, la fel, cu plafonarea prețului la petrol, dar presupun că ei au dreptul să fie comuniști. S-a venit cu această măsură, cu 5 lei la 10 litri, în care să fie jumătate susținut de statul român, jumătate de către companii. Vreau să vă spun că în acest moment suntem al doilea cel mai mic preț din Europa. Faptul că deja vorbim de o predictibilitate pe trei luni de zile, în care prețul la carburant să nu mai crească, deja este un pas înainte. Totul este în dinamică și vom vedea ce măsuri vor mai trebui impuse. Această abordare de la summit-ul G7 arată că, și de această dată, noi am venit cu varianta cea mai potrivită”, a arată liderul PSD, într-o declarație acordată presei.

El a menționat că în cazul în care se va ajunge iarăși într-o “zonă nepredictibilă” din punct de vedere al prețului carburanților, plafonarea reprezintă “singura soluție”.

“Avem și o realitate pe care trebuie să o spunem. Avem al doilea cel mai mic preț din Europa, după Ungaria, unde s-a plafonat. (...) (La summit-ul G7) s-a mers cu plafonarea la nivelul petrolului. Am avut o discuție la Bruxelles și cu comisarii europeni social-democrați și cu prim-miniștrii social- democrați, inclusiv cu cancelarul Germaniei, și se caută totuși o soluție unitară la nivel european”, a spus liderul PSD. (Agerpres)

Lasă un comentariu