ROMÂNII SUNT GENIALI! AUTOTURISM CARE FUNCȚIONEAZĂ CU... APĂ

Distribuie pe:

Site-ul aktual24.ro, citat de realitatea.net, ne informează că un inginer băcăuan a dezvoltat o tehnologie care permite ca un autoturism să funcționeze pe bază de... apă.

Specialistul și-a pus în practică ideea, iar prototipul dezvoltat de el permite o performanță de neimaginat.

“Sistemul de propulsie auto dezvoltat de Gheorghe Bordeianu, un inginer care a lucrat 20 de ani în fabrica de avioane Bacău, are la bază un generator de ioni care separă hidrogenul de oxigen, asigurând astfel propulsia.

Specialistul are și brevet, iar prototipul său este în curs de omologare la Institutul de Motoare Termice din Graz - Austria.

Potrivit inventatorului, orice lichid care conține hidrogen poate fi folosit drept combustibil pentru motor. Dispozitivul funcționează cu oțet și cola, chiar și cu urină. Este ecologic, pentru că arde hidrogenul și eliberează în aer oxigenul.

Mai mult decât atât, acesta a și testat mașina la RAR (Registrul Auto Român), iar rezultatele la emisia de noxe sunt zero.

Gheorghe Bordeianu deține o mașină marca Cielo, care rămâne fără combustibil o dată la... 60 de zile”, precizează sursa citată. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu