SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII - VIOLENȚA ÎN FAMILIE NE PRIVEȘTE PE TOȚI!

Distribuie pe:

A început SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII, iar ziua de marți este dedicată PREVENIRII VIOLENȚEI DOMESTICE. De ce o zi dedicată acestui fenomen? Desigur, datorită implicațiilor și consecințelor atât de complexe. Violența domestică nu afectează doar victima, ci și societatea în ansamblul ei, iar un rol esențial îl au consecințele asupra copiilor.

S-au făcut pași importanți în ultimii ani în ceea ce privește instrumentele de lucru ale poliției, ordinul de protecție provizoriu fiind un exemplu. În județul Mureș, instituțiile responsabile, factorii de decizie lucrează într-o echipă bine închegată, având sprijinul autorităților. Însă rolul esențial pentru a rezolva cu succes, pe termen lung, o situație de violență domestică revine victimei, atunci când aceasta decide să ceară ajutor și să facă ceea ce poate, ajutată sau nu, să iasă din relația abuzivă. Aici intervine rolul comunității: victimele trebuie să cunoască resursele, unde pot cere ajutor, dar și să aibă curaj să facă un pas în față, iar mentalitatea celor din jur poate să îi dea curaj sau să i-l reteze.

Așadar, ce poate face fiecare dintre noi? În primul rând, să nu acceptăm violența ca fiind ceva relativ normal, să ne informăm unde pot cere victimele ajutor și să oferim aceste informații celor ce au nevoie. Să nu judecăm, să susținem. Și, mai mult, să fim atenți ce model familial oferim copiilor noștri, să discutăm cu ei despre relații armonioase, despre comportamente de neacceptat.

Mulțumim colaboratorilor pentru că s-au alăturat demersului nostru, transmițând mesajul lor din perspectiva instituției pe care o reprezintă. Fiindcă că ne dorim cu toții o comunitate armonioasă pentru copiii noștri, MUREȘUL NU TOLEREAZĂ VIOLENȚA DOMESTICĂ!

Vă așteptăm, alături de parteneri, în centrul municipiului Târgu-Mureș, la Ceasul Floral, între orele 12.00 și 14.00, să stăm de vorbă despre violența în familie și consecințele ei, unde și cine poate ajuta! Peste 2.000 de carduri cu resursele din comunitate, unde pot cere și primi ajutor victimele, sunt distribuite în județ în această zi, alături de alte materiale de informare.

Mulțumim tuturor pentru implicare! Vă așteptăm!

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu