PE TEREN PROPRIU, CSM TG. MUREȘ ESTE GREU DE BĂTUT!

Distribuie pe:

În etapa a 8-a a grupei semifinale Valoare nr. 3, echipa feminină de handbal de la CSM Tg. Mureș a jucat pe teren propriu împotriva formației din Caracal. Rezultat: CSM Tg. Mureș - CSS Caracal 48-31 (16-8, 18-10, 48-31).

Pentru mureșene au marcat: Lăcătuș Sonia - 13, Pop Iulia - 12, Oltean Alexia - 9, Tarcău Mara - 6, Coman Daria - 3, Morar Paula - 2, Cioban Mara - 1, Mureșan Bianca - 1, Marinescu Mara - 1. Cu această victorie, CSM Tg. Mureș a urcat în clasament în fața învinselor. Antrenorul echipei CSM, Laurențiu Pop, a declarat, după partidă, că au învățat din greșelile făcute în deplasarea de la Caracal:

“La câteva săptămâni distanță după înfrângerea de la ele, am surclasat clar echipa vizitatoare. Pas cu pas, creștem individual, dar mai ales ca și echipă. Astăzi, apărarea a fost cheia succesului nostru, având în față jucătoare mai mari și mai puternice, a trebuit să muncim dublu și să jucăm cu multă inteligență”.

UN JUCĂTOR AL ECHIPEI CSM TG. MUREȘ, CONVOCAT LA NAȚIONALA DE BASCHET U18!

Tânărul baschetbalist al formației CSM Tg. Mureș de U18, Blaga Răducu, este prezent în perioada 25-30 aprilie, la Târgoviște, la stagiul de pregătire al lotului național de baschet U18. Blaga, care a împlinit 17 ani, pe 7 februarie, este componentul de bază al echipei CSM Tg. Mureș de U18, dar face parte și din lotul echipei de seniori care se pregătește pentru finalul de campionat și turneul de promovare în Liga Națională.

DAȚI-I BALONUL DE AUR!”

Karim Benzema (34 de ani) a reușit să marche-ze două goluri în poarta celor de la Manchester City, în primul meci din semifinalele UEFA Champions League.

Atacantul francez a punctat în minutele 33 și 82 (penalty), însă reușitele sale nu i-au putut ajuta pe cei de la Real Madrid să se impună în partida de pe Ettihad Stadium. În urma golurilor înscrise în poarta celor de la Manchester City, Karim Benzema a devenit cel mai bun marcator din actuala ediție de Champions League. Atacantul Realului a ajuns la 14 goluri în 10 meciuri jucate, iar prestațiile francezului l-au impresionat pe Mesut Ozil, care a transmis un mesaj clar după meciul disputat marți seara. “Ce meci fantastic! Dați-i băiatului meu, «Benzi», Balonul de Aur!”, a scris Mesut Ozil pe Twitter.

SIMONA HALEP ȘI SORANA CÎRSTEA ȘI-AU AFLAT ADVERSARELE DE LA MADRID!

Simona Halep, locul 21 WTA, va evolua cu sportiva chineză Shuai Zhang, locul 40 WTA, în primul tur la Madrid, turneu ce începe joi. Tot în turul 1 va evolua și Sorana Cîrstea, locul 27 mondial, cu spaniola Nuria Parrizas Diaz, locul 52 mondial. Competiția de la Madrid se va juca pe zgură și are premii în valoare totală de 6.575.560 de dolari.           

SORIN CRĂCIUN

PREZENȚE ROMÂNEȘTI LA CAMPIONATELE EUROPENE LA JUDO

Președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, a declarat, pentru Agerpres, că în mod normal, delegația României, formată din 9 sportivi, ar trebui să câștige două medalii la Campionatele Europene de judo, programate în perioada 29 aprilie - 1 mai, la Sofia (Bulgaria).

“La cum suntem acum, normal ar fi să câștigăm două medalii la Europene. Și ar fi o performanță fără precedent pentru judo în contextul ăsta foarte competitiv. Avem protagoniști pentru medalii la două categorii, la 73 și 100 de kilograme. La categoria 73 de kilograme, îl avem atât pe Alexandru Raicu, dar și pe campionul mondial de la juniori, Adrian Șulcă. Și oricare dintre ei poate să ia orice medalie de la aur în jos ținând cont de nivelul la care este categoria în acest moment și cum se comportă ei în interiorul categoriei, una foarte competitivă. La 100 de kilograme îl avem pe românul Asley Gonzalez . El a obținut rezultate foarte bune în ultima vreme, a avut și câteva accidentări, dar și-a revenit. Însă Gonzalez poate să ia orice medalie la 100 de kilograme”, a spus președintele.

“Mai așteptăm la Sofia să confirme și Alex Creț, la 90 de kilograme, pentru că el are deja o medalie la un Grand Prix de seniori, ceea ce e mare lucru. Iar la 66 de kilograme îl avem pe Lucian Borș, care și el este campion european de tineret și juniori, vicecampion mondial... Așa că și el e în cărți. Dar categoriile la care mergem la medalii sunt 73 și 100 de kilograme. La fete, garnitura este schimbată, vom merge cu junioare și cele care au participat la tineret. Cea mai bine clasată ar fi Florentina Ivănescu, la 63 de kilograme... Dar, campioanele noastre s-au retras acum trei luni... nici Loredana Ohâi, care mai avea vârsta, nu a mai vrut să continue. La masculin a trecut mult timp de când nu am mai luat medalii la Europene. Iar acum, culmea, protagoniștii sunt la masculin. După 15 ani în care baza a fost judoul feminin, acum cel masculin a revenit”, a adăugat Cozmin Gușă.

“Toată lumea speră la medalii mai multe la aceste Europene, pentru că sportivii ruși nu se vor prezenta. Iar rușii la Europene se aflau printre protagoniști, ei se băteau mereu cu francezii pentru primul loc în clasamentul pe medalii. Rușii nu vor fi la Sofia pentru că Federația Rusă de Judo a luat decizia de a nu-și mai trimite sportivii pentru o perioadă, tocmai pentru a nu-i expune în contextul actual. La categoria 100 de kilograme, românul Asley Gonzalez îl avea pe numărul 1 mondial, rusul Adamian”.

Eduard Șerban, campion mondial la cadeți în 2017, este marele absent al României la Sofia. “Din păcate, avem o absență importantă pentru aceste Europene, este vorba despre Eduard Șerban, fostul campion mondial de la cadeți, care a crescut foarte frumos în ultima perioadă.”

România va fi reprezentată la Campionatele Europene de judo de la Sofia de 9 sportivi, 6 la masculin și 3 la feminin, după cum urmează: Lucian Borș-Dumitrescu (cat. 66 kg), Alexandru Raicu (cat. 73 kg), Adrian Șulcă (cat. 73 kg), Alex Creț (cat. 90 kg), Asley Gonzalez (cat. 100 kg), Vlăduț Simionescu (cat. +100 kg), Cleonia Rîciu (cat. 52 kg), Florentina Ivănescu (cat. 63 kg) și Serafima Moscalu (cat. 70 kg).

Lasă un comentariu