“DISTRIBUIE PRIMĂVARĂ, OFERĂ SPERANȚĂ!”

Distribuie pe:

Polițiștii mureșeni, în cadrul campaniei “DISTRIBUIE PRIMĂVARĂ, OFERĂ SPERANȚĂ!”, au oferit, de 1 Martie, cetățenilor, carduri-mărțișor, cu numere de telefon la care persoanele aflate într-o situație de violență domestică pot apela.

Înițiată de Compartimentul de Analiza și Prevenirea Criminalității și desfășurată cu sprijnul polițiștilor mureșeni, activitatea se va derula în întreg județul Mureș începând de ieri, 1 martie, și până la data de 10 martie, în cadrul căreia vor fi împărțite peste 1.500 de carduri - mărțișor.

Sprijin în realizarea acestei acțiuni este oferit de Fundația Comunitară, Biblioteca Județeană, Centrul de prevenire a violenței în familie Târgu-Mureș, serviciile din comunitate destinate publicului și nu numai.

Campaniile derulate în comunitate au ca scop conștientizarea populației privind violența asupra femeilor pentru prevenirea și stoparea acestui fenomen, îmbunătățirea calității vieții femeilor, în mod special, cât și a întregii societăți prin diverse acțiuni de informare, educare, consiliere.

Atât statistica locală, cât și cea națională sau internațională, relevă faptul că marea majoritate a victimelor sunt femei. Printre motivele pentru care victimele nu iau atitudine se numără și necunoașterea alternativelor, a serviciilor existente, precum și toleranța destul de crescută a comunității față de astfel de fapte.

Sărbătorile primăverii, 1 și 8 Martie, se adresează preponderent femeilor. Din acest considerent, s-a apreciat ca oportună derularea unei campanii care să marcheze aceste zile într-un mod inedit.

Sloganul campaniei este “DISTRIBUIE PRIMĂVARĂ, OFERĂ SPERANȚĂ!”, tocmai pentru a accentua posibilitatea schimbării, a ieșirii dintr-o relație abuzivă. În plus, activitățile urmăresc și conștientizarea rolului fiecăruia dintre noi, atât în gestionarea propriei vieți, cât și în ajutorarea celor ce au nevoie de sprijin.

Distribuirea cardurilor, de altfel inițierea acestui demers de către polițiști, subliniază încă o dată interesul și implicarea instituției în lupta cu acest fenomen larg răspândit, cu consecințe complexe.

Vă invităm să vă alăturați și dumneavoastră! O puteți face prin simpla oferire, inclusiv online, a cardului cu informații privind resursele din comunitatea mureșeană!

Vă mulțumim!

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Lasă un comentariu